Výsypka za Lomnicí aneb padají mi oči z důlků

Turistická mapa
Fotografická mapa

Pokud vás nebaví brázdit ty samé terény, doporučuji vám zavítat na rekultivované výsypky okolo Sokolova. Ta mezi Březovou a Dolním Rychnovem je už téměř zrekultivaná a říká se jí lesopark. Běžně se tam jezdí. Já jsem ale minulý týden zavítal na výsypku, která je mezi obcemi Lomnice, Boučí, Dolní Nivy a Vintířov (mapa). Najel jsem tam odbočkou, která je cca 1 km ze silnice za Lomnicí směr Vintířov. Potkala mě zvláštní, podivuhodná a (alespoň mně) sympatická krajina. Je rovinatá, zvlněná, s velkými plochami, rybníky, zpevněnými cestami, někdy i s brdky. Nejsou tam žádní lidé, což je také veliké plus. Až tam pojedete, tak tam po sobě nenechte nepořádek. Fotky jsem nahrál do galerie.

Tuto část stejně jako pár dalších jsem uctivě sešel s kolem v ruce

V té galerii jsou i fotky z druhé části mé průzkumné vyjížďky, která se však odehrála o týden později. Když se z výsypky podíváte na jih, uvidíte Sokolov, Březovou. A nad Březovou se dá najet na jeden trail, který obsahuje i pár skoků a je veden na zalesněném a strmém kopci. Sjet ho je napínavé a zábavné. A co teprve ho vyjet! (To teprve zkusím). Přesné umístění tohoto trailu však nesdělím, protože jeho tvůrci svému dítku chtějí ponechat prozatím alespoň trochu soukromí. Fotky ale napoví!


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>