Viki 9. května – 15. května

„Jsem si řek, že nepojedu závod dokud nebudu mít maximálně 75 kg….možná že si nezazávodím do konce života“ (c) Tiby ….. a ja dodávám: jsem zvědav kdy se svezu na mé jednici a šlápnu do karboklik. Dokud ale nebudu mít míň než 80, tak na ní nesednu. Možná, že už na ní nesednu do konce života. 8-)

Za tento týden: 220 km
Celkový počet: 8150 km

Střed 80 km. Docela v poklidu a volně. 2x sem si nastoupil (za plně naloženou Tatrovkou a za skutrem) chvilinku si dal. Jinak nic. Doprovodil jsem Batise na Lopatu z Březový za Bečov. Dostal mě, když se mě v Bečově zeptal jestli mu půjčím duši. Sem nechtěl věřit svým uším. Jede skoro 100 km a neveme si duši. A omlouval to tím, že má přece pumpičku. A povídal mi jak ho to jednou vytrestalo a že šel pěšky v tretrách odněkud někad. No moc ho to nevytrestalo když má stále stejný přístup. Taxem mu musel lehce vynadat. Celej on – lehkomyslnej lajdák. A měl smůlu. Duši jsem měl jen jednu a tak mu jí nepůjčil, páč sem to měl domů taky přes hodinu jízdy. To on totiž cejtil, že na Lopatu jedou autem Krummeři a Eberlík, tak kdyby něco tak mu pomůžou. Řezat, řezat, řezat! 8-)

Úterý 140 km. Sraz jako obvykle. Na místě Mára R, Bláža, Honzik a přequapivě Míra Bril. Jelikož jsem před startem najel asi 10 km tak jsem si myslel, že už jsem rozjetej a do telefonu jsme si s Honzou řekl, že budeme trénovat bajkový starty, taxem to hned od začátku rozjel a že Šabiňák se pojede podlaha. Ale to co mi tam udělal Mára, to jsem ještě nezažil. V půli kopce mě převálcoval jako ještě nikdo. Ani Tibor nebo Fishi mě takle rychle a snadno nepředjeli. Bylo na nich vidět úsilí, kdežto Mára úplně lehce se zvedl a ve stoje si během 5 sekund udělal snad 50 m náskok. Fakt těžká demonstrace síly. Jako když Kim-čong Ilova armáda dělá přehlídku v Pjongjangu. 8-) A Bláža jel taky pěkně poslední třetinu jsem byl rád že mu v Šabiňáku visim. Honza s Brilem ztratili hodně a paxme na ně čekali až před Kynšperk. No ten Mára je dobrej. Hlavně vyšvihanej. Bril se v Kynšperku odpojil, což nebylo žádný překvapení a mi jeli nejdřív směr Kynžvart, ale pak obrátka a kolem Jesenice a na Pomezí a přes Frantovky dom. Já pak ještě s Markem přes Ločky. Celous cestu stále docela rychle a sem se trápil. Ale ještě víc Honza a furt měl kecy ať na něj nečekáme a že se mu jede blbě a že ho to poznamená. Já řikám že pozitivně. Z jednoho tréninku nemůže dělat závěry. Byl hlavně špatnej z toho že mu ujíždí Bláža.

Je fakt, že se mi jelo čím dál líp a řekl bych že tak od 10-ho km jsem na tom byl líp já než Mára a Bláža. Jenže oni možná v těch kopcích pořádně nejeli, kdežto já se snažil. A si řikám jestli je pro mě dobrý když se převaha začíná projevovat až po 100 km? Samoška že není. Závody jsou do 100. Ale vím že to je váhou. Včéra jsem se po švihu zvážil (nenapitej a nenajedenej) a bylo tam 83,5 a to sem měl ještě nedávno před tréninkem. 8-/ Průměr jsem měl včera 32,5 km/hod. A to včetně těch popojížděk před startem a posledních 10 km jsem taky jen motal nohama.

Jinak začlo Giro. Prolog byl o ničem, ale už první tappa byla krásna. I když Bettini není muj koník, tak to udělal squele. Vlak Fassa Bortolo je jasně nejlepší a Petacchi taky. Jen vinou Kuursiipa nevyhrál druhou. Sledovat ten boj o misto ve vláčku je zážitek. Di Luca si taky zasloužil vyhrát a jsem zvědav kdo bude lídr jejich týmu Liquigas-Bianchi, protože Garzelli a Cioni se drží taky velmi dobře. Doporučuji aktuální komentáře z každé etapy na www.janhruska.cz.

Pondělí 0 km. Ani mi to nemrzí že 0. Nohy mě bolely z neděle. Zítra si to vynahradím.V nejbližší době nemám před sebou nic, na čem by mi hodně záleželo. Myslím tím silniční závody. Nejbližší závody SAL vynechám. 5. závod je v České Lípě a to se mi zdá daleko a 6. je v Teplicích do vrchu Komárka. Jenže je to ve stejném termínu 4.6. jako Medica maraton. A to je jediný slušný silniční závod letos na karlovarsku (jelikož Artamona zrušili pro silničky 8-(), takže ho chci jet. A zajet co nejlépe. Tím spíš, že účast předběžně ohlásili i bikeři Honzik Jiříček a spol. Je trochu škoda, že hned v neděli po Medice je mistrák SAL v časovce. No alespoň budu držet životosprávu a místo piva si dám sachariďák. Ale i na Kraslickej vrch se těším. Ten je týden před tím a jsou tam pěkné ceny. Takže teď mám ideální období potrénovat. V neděli 15.5. možná dám v rámci tréninku MTB Chebskou signálku (teda pokud se mi podaří v týdnu si projet trať) a víkend na to možná prubnu UAC v Jedomělicích a nebo zase MTB Chebské kašny. Ale žádný ladění a ambice…..pouze skrytý. 8-)

Mám radost, jak to jde tomu Pávisovi. Jeho poslední pohárový výsledky jsou výborný. 8., 11., 5.. A když se ček podivá s kým dojíždí tak to jsou jména a borci, kteří už něco zajeli. Například 1-ních 10 z Děčína: KOLLERT Michal, KOZUBEK Stanislav, RABOŇ František, BLAHUT Radek, PÁVEK Ondřej, MOUREČEK Michael, KLOUČEK František, STUDNIČKA David, MARTÍNEK Pavel, ČERVENKA Martin. Na Ondrovi se začíná projevovat chuť s kterou už dlouho závodí a trénuje a zkušenosti (ze všech závodů různých závodů od Lopatárny až po různý bajkový preťeky). Jsem moc rád, že s Pávem můžu občas potrénovat. A to se pak musím jenom smát tomu, když ňáky trdlo na bajkovým pouťáku zajede 4-ej flek v mužích a pak mele, že je tak dobrej proto, že netrénuje s Vikim. 8-)


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>