Vikingové 7. 4. – 13. 4.

Arenberg a trénující Leif Hoste (www.bettiniphoto.net).

Uickey
Za tento týden: 670 km
Celkový počet: 6530 km
Hmotnost: 87,9 kg

Vašek Viky
Za tento týden: 280 km
Celkový počet: 2610 km
Celkem ostatní: 5,5 hod trenažér, 7,0 hod válce, schody 330 pater, skate – běžky 70 km, plavání 73 km, posilovna 1 hod, running 6 hod, dráha 20,5 hod, 19 hod hry

Neděle: 130 km.
Neděle: 70 km ČP Pičín

Sobota: 110 km.
Sobota: 30 km ČP kriterium Soběslav

Pátek: 120 km. Počasí jak má být a tak jsem to zabalil v práci ve 13 a dal si okruh na Loket, Bečov, Krásno. Jel jsem svižně a AVS 32,1. Pak na sraz s Vaškem a Davidem a ještě 50. Cestou jsme potkali a pohorili postupně s Fázou, Tomem Makoněm, Vencou Sobotkou a Tiborem. Zítra to začne. Český pohár v cyklistice.
Pátek: 50 km lehce, 3x kraťoučkej úsek

Čtvrtek: 60 km. Těšil jsem se na trénink s druhým členem kontinentálního týmu z našeho regionu Radkem Krummerem, ale ve 2 hodiny začlo pršet a mokro vydrželo až do večera. Nakonec jsem sice vyjel – protože mě v tomhle počasí trénovat vlastně baví, když vím, že konkurence spí – ale až v 17 a rovnou z práce na Cheb a přes hráz Jesenice. Docela mě po úterku a středě bolely nohy. A tak to nejlepší co jsem jim mohl dát bylo kompenzační tempo.
V neděli se jede Paris – Roubaix a tak doufám, že ta hodina která je tomuhle závodu věnována v programu Eurosportu bude několikrát znásobena. Zato na DSF mi udělali radost. I když tam dávaj vesměs blbiny jako házenou, fotbal či plechový kraksny na okruhu, tak od pondělí přenášejí živě dojezdy etap „Tour of Turkey“ a můžeme tedy vidět Ondru Pávka v akci!
Čtvrtek: 0 km – odpočinek

Ondra: bufet na 100km

Středa: 130 km. Původně jsem si říkal, že bych mohl pro termobidony do Klingu, ale když mi přišla textovka od Ondry Pávise, že jede z Plzně a jesi mu nechci jet naproti tak jsem plány změnil. Naposledy jsem s ním jel na podzim z Plzně, kecačku vedle sebe. Průměr byl asi 90 – 100 km/hod. Já řídil a on dělal mitfáru. Na kole ani nepamatuju. Sešli jsme se v Bečově na benzině a pak přes Vary a Děpoltovice. Na Ondrovi je vidět – a ještě víc než loni – že se živí kolem. I ta aura co mají prvodivizní svatí jakoby odněkud prosvítala. Manažerovi Sparty se letos zadařilo a Specialized S-Works Tarmac se SRAM Force je luxusní zboží.
Specialized S-Works Tarmac
Pávis má zatím za sebou pouze dva závody (Bíteš a Rund um Rhede) ale o víkendu odlétá na týdení etapák Kolem Turecka a ve startovce je i 5 Pro-Tour týmu a jména Alessandro Petacchi, Marco Velo, Alberto Ongarato, Davide Caňada, Rebens Bertogliati ale taky Andreas Kloden. Sparta staví nejspolehlivější a nejsilnější tým s Prázdnem a Hebou a taky Pávisem.
No pěkně mi utekl švih a 100 km na compu.
Doma jsem vyzvedl Vaška a dali konečně ty úseky na ranžíru. Bylo jich 5 po 1km. Na poslední jsem uzavřel sázku o 20 Kč s Vaškem jestli ho utrhnu z háku … prohrál jsem.
Středa: 4 km plavání, 30 km úseky na TT kole, 1 hod hry

Podvečerní návrat z tréninku SCM

Úterý: 110 km. 110 km. Domluven byl společný trénink SCM v Chebu. Na srazu Tiby, Onty, Vašek, Roby, Kozler, Palinko, Míra a bez Davida, i když jsem jim den předtím volal ať přijede včas, že to bude tak akorát. Takže Kynšperk, Nebanice a za Jesenicí se ohlídnu a David za náma. Musel si to pěkně dávat, jelikož zrovna pomalu jsme nejeli.
V Chebu přes 20 lidí a bylo hned jasný, že kočírovat takovej balík bude problém. Nakonec se to ale jakž takž především díky Sanťákovi povedlo. Ten se ukázal s výrazně vůdčími a pedagogickými sklony. Tepal, radil, objížděl … a když jsme jeli 2-hou rundu na Pomezí a Cetnov zdálo se, že balík má jakýsi řád.
Když jsem začal jezdit silniční závody, tak mě tihle hoši, kteří se snaží stále organizovat způsob střídaní docela iritovali. Začínají se projevovat, když se peloton už rozpadne na skupinky a jedna skupina chce dojet tu, kterou vidí před sebou. Takže se občas najde rider, který stále radí kdo jak má střídat a jak šlapat a že nemá zrychlovat na špici a co udělal blbě. Jak říkám, posílal jsem je zkraje mého závodění do háje, ale postupem času jsem zjistil, že to není špatné a naopak to přispěje k harmonizaci tempa skupiny. Nicméně já ten „Jarda Holík“ nikdy moc nebudu. Sanťák jó. Tomu to i včera šlo.
Bylo i pár kritických momentů, kdy se muselo na brzdy, ale ve zdraví a bez pádu to všichni zvládli. Měl jsem obavy hlavně z hlavní silnice z Pomezí do Chebu, ale Petr Fiala to zezadu jistil auťákem.Tahák Martina Velitse na Ronde (cyclingnews.com)
Domů jsme přijeli až v ½ 8-mé a i když jsem byl k tomuhle tréninku lehce skeptický, tak Vašek si pochvaloval, jak mu ta 100-ka rychle utekla a že ho to bavilo, takže ty úterky bychom asi směrovali právě do Chebu. Rychlostní průměr byl 31,2 km/hod a to je asi letošní maximum (a Vaškovo osobák).
Úterý: 100 km. So-Cheb-Pomezi-Cetnov (2x) – Fr.Lázně-So

Pondělí: 10 km. Jen práce. Zima, nechuť, rýma, kašel.
Pondělí: 4 km zvl. těžký trénink plavání (úseky 200m)


3 thoughts on “Vikingové 7. 4. – 13. 4.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>