Chodovský bike očima Štafle…

Start

Špunti na startu

Z důvodu nepříznivých klimatických podmínek, prostě bylo vedro, a taky proto že jsem se v sobotu projížděla do Chodový Planý a zpět, jsem tento závod prožila pouze jako maskot a tak trochu fotograf. Takže jaké to bylo? [Fotky]

Trať vedla více méně po louce, kterou závoďáci křižovali sem a tam. Kopce byly dva. Jeden kratší a druhý dlouhý. Hnusný byly myslím oba, hlavně z důvodu horka, které panovalo. Někteří borci přísahali, že v kopci vedro sálalo i zespodu. Já jsem si za tu chvilku, než jsem pořídila fotky trpících, pěkně přismahla ruce a dekolt :). Trochu záludná mi přišla otočka kolem špalku hned při startu a pak taky nenaznačený cíl, který jsme všichni pochopili trochu jinde, než byl. Moc se mi nelíbila poslední rovinka,kde se procházeli cyklisti, kteří už dojeli, a tím se tak trochu pletli těm, kterých ještě pár metrů do konce utrpení zbývalo. Ale jinak si myslím,že trať nebyla nijak technicky náročná a byla dobře značená. Dle mého osobního názoru mohli pořadatelé z důvodu obrovského vedra snížit počet kol, holky jely 4x a kluci 5x a všichni toho měli plný zuby.

Viki
Viki sice v prvním kole jel jako horská blecha, ale i jemu se začalo sluníčko zajídat a v cíli měl jasno: „Už nikdy.“

Ženy z TBB a Tri Cheb

Fanynky a závodnice Martina

A teď trochu té kritiky. Zcela nepřípustné mi přišlo posunutí startu u všech kategorií. Že se start trochu zpozdí jsme si už zvykli, ale jak jsem byla dnes poučena klukama z TBB, je i toto problém pro ty, co to fakt baští. Prý kvůli jídlu, rozjetí atd… Mělo to logiku, a tak si myslím, že stávat by se to mělo maximálně v minutách, ale ne více. Co mi ale přišlo hodně divný, bylo posunutí startu dopředu, a to skoro o půl hodiny… Tak nevím, to se asi opravdu nedělá, pak závodníci dobíhají na trať rovnou od auta, aniž by měli jakoukoliv možnost přípravy.

Viktor
Viktor Rybáček v čele skupiny po startu

Míra

Míra Brill všem ukázal záda

Zázemí nebylo. Jasně a stručně. Jeden pidi stan pro pořadatele a trocha vody. Prakticky žádný stín,ani místo kam odložit sebe i kolo. Nikde žádná možnost zakoupení jídla či pití a tím zkrátit dobu čekání na výsledky. A mám velkou kritiku na pořadatele co se týče zajištění něčeho, co aspoň vzdáleně připomíná první pomoc. Nebylo nic. S úrazy se musí počítat a musím na to být připraven. Lékárna by měla být samozřejmostí a alespoň sestra v důchodu by tam mohla být. Úraz se samozřejmě stal, řekla bych tak 4-5 stehů u klučiny,který ještě dlouho dospělý nebude. Naštěstí Štafle je pošahanej zdravotník,který vozí minilékarnu všude,tak byla poskytnuto alespoň základní ošetření.

Vašek Viktorin
Bikeři pocítili, jak asi probíhá upálení zaživa–takové bylo horko. I Vašek Viktorin to pocítil.

SkoťákA jdeme k materialismu. Vyhrávající dostali diplomy. Jinak nic. Zato byla velmi pěkná tombola, cyklistická a tam snad byl vylosovaný každý. Mně to přišlo divný, kluky to rozladilo. Pravda je, že se závodí pro ceny, a když na tý bedně nic nedostanou a pak nějaký “ moula“, který dojede poslední vyfasuje třeba dres, tak to naštve. Jak řekl nejmenovaný šmoula, kvůli vítězství a ceně poctivě trénují, omezují sebe i svůj rodinný život, a pak donesou domů diplom. No musím souhlasit, pořadatelé měli podělit borce na stupních a pak udělat tombolu. Protože ceny byly opravdu moc pěkné a snad každý, kdo byl vylosovaný, byl spokojen. Tož pánové z Chodova, trochu se polepšete,protože, jak už jsem řekla, ta omáčka kolem dělá závod pěkným.

TBBáci
Hoši z TBB ukázali svá těla.

Takže cyklistky a cyklisti, příští sobotu je Sokotrans na Březové, a to bude teprve maso…


18 thoughts on “Chodovský bike očima Štafle…”

  • Abych přidal i svůj pohled. Napadají mě asi čtyři věci. 1. Dostal mě Míra, který hned po startu všem brutálně ujel. Sice tam neměl soupeře jako v sobotu, ale právě i v tu sobotu natrhl kabátek všem soupeřům, tkže tohle beru jako jeho víkend. 2. Horko bylo totálně nesnesitelné. Celé bych to nazval „Bikeři na grilu“. Doufám, že na motokrosové trati v sobotu nebude pálit podobně. Kubíkovi mě občas polili vodou a to bylo jako polibek z rajské zahrady :) napadlo mě, milé slečny, pokud máte zájem o nějakého bajkera, počkejte si na závod v horku a polévejte ho vodou, bude vám skutečně vděčný… i já, od té doby, co je mi Evička nevěrná, šanci máte už v sobotu! 3. Závod byl skutečně skromný po všech stránkách, ale mně osobně to vůbec nevadilo, naopak jsem byl snad se vším spokojen… jen mi chybělo více vody na hlavě a v cíli i v chřtánu; se zázemím na Březové se to rovnat skutečně nemůže. 4. Trať byla ale pro mě dokonalá – těžké a zajímavé sjezdy, XC úseky nahoru dolů doleva doprava, těžké výjezdy.

    Zdravím… a jedu na trénink

  • Jestli bude Monča i nadále psát takový úderný články, pak asi pověsim svojí reportérskou kariéru na hřebík. :)

  • Jirka napsal/a:

    Vážení přátelé za svou osobu mohu říci, že jsem byl se závodem spokojen, pravda ocenění vítězů bylo opravdu smutné. Nicméně pevně věřím, že po těchto článcích, jak Marťas uvedl „úderných“ nám zbydou nějací nenaštvaní pořadatelé na závody do příštího roku, zatím jen čtu, že všechny závody byly špatné, pouze Březovský Bike byl super, to bude asi tím, že je kluci z TBB nedělají sami, ale jde za nimi i Městský úřad Březová a to nemalou měrou. Jinak Fázovi všechna čest, protože se na tom namaká asi nejvíc. Příští rok pro nás závodníky ale může mít příjemné překvapení, možná, že pisatelka uspořádá závody sama a jsem si jist, že budou nej nej. Mějte se pěkně.

  • Hummel napsal/a:

    Hodnotit závody v Chodově nemohu, ale měli bychom být rádi za každý závod, který se zde pořádá. Já si totiž myslím, že když se sejde těch několik zapálených lidiček a spolu se utkají, pokecají atd., tak jim vydá za všechno. Jen ta lékárna by tam ale měla být.

    Závěrem jen malá pozvánka na Březovou na Sokotrans cup.Trošku aktuálních informací:
    1. Pro dámy nad 35 let bude přichystána kategorie ženy masters.
    2. Dnes při té vřavě venku na trať spadlo několik stromů tak snad to bude do soboty o.k. (jinak dnes jsem fábory vyznačil trať)
    3. Žáci budou ušetřeni o sjezd kořenovkou,

  • Monča napsal/a:

    Jirka: to není pravda že jen Březovský bike byl parádní, chvála byla také na Krále Šumavy a Chebskou kořenovku :)). Je jasné že pokud je podpora od města je to mnohem lehčí, ale myslím že jsou věci které jdou zařídit i bez té podpory, jako například ta lékárnička, o které snad nebude nikdo diskutovat. I přes tyto “ úderný “ články patří pořadatelům díky za to,že udělají pěkný den pro pár šílenců na kole a nijak to nesnižuje jejich zásluhy. O pořádání závodů zatím neuvažuji už proto že nebudou nej nej.. :)),ale i já pořádám akce pro hromadu lidí a vím , že musí klapnout i to že bude papír na WC, protože pokud nebude,zkazí to celkový dobrý pocit…

    Marťas: co se ti nelíbí ty úderníku ?? :))) A opovaž se přestat psát, máš to pěkné…

  • Monča napsal/a:

    Nevím proč mě neuklidnila informace od Pepy Kodla, že kořenovku včera jel i 46km/hod :o. A že se mu to po 3 kole začalo líbit, takže se moc těší.Musím jen suše konstatovat: kdo umí,ten umí…

  • Hummel napsal/a:

    Ty taky umíš, vždyť už jsi ji dneska taky dala a nebyla jsi sama. Je třeba si ji aspoň jednou projet.

  • Vždyť je to pravda, Štafle!

    Kvalita závodů je věc sporná, každý ji vidí jinak… do toho bych se teda nepouštěl. Ale moula z posledního místa co si odnese dres a závodník diplom to je napováženou.

  • Monča napsal/a:

    Flee: co je pravda ??
    A k té kvalitě závodů…proto je to očima Štafle, to znamená pouze jen můj názor okořeněný názorem ze zákulisí. A to že je pro mě něco těžké např. indiánka,tak to neznamená že to těžké opravdu je… viz. Pepa Kodl :)). A když se mi něco nelíbí je dobré to říct , právě pro ten pohled z druhé strany :)),který snad zajímá každého organizátora který cokoliv pořádá, teda zase mluvím jen podle sebe :)

  • Vláďa napsal/a:

    Závodí se snad pro radost a jde o to ujet tomu druhýmu a pak se promenádovat na bedně, nebo snad ne?? :-O Kdo chce jezdit pro prachy, tak si může koupit levnější kolo a za úspory si pořídit hafo krásných cen ;-)
    Jinak nejspravedlivější mi přijde systém cen: když jsou tři ceny, tak si nejdřív vítěz vybere co se mu líbí, pak ten druhej, a na třetího holt zbyde to co ty dva před nim nechtěli ;-)
    Určit zdravotníka kterej je po ruce s lékárnou – to je jasný. Jinak ještě je lékárna v každým autě..

  • Palinko st. napsal/a:

    Mončo výborný článek, byl jsem rád že jsem pouze v roli diváka i to my vadilo (absence občerstvení) o cenách už bylo řečeno vše, snad jen pro ty co tvrdí že nejsou potřeba bych doporučil taneční zábavy s tombolou, kde mohou taky něco vyhrát i pokecat s přáteli.
    Závodil jsem na Chodovském bike snad od jeho založení mimo pár ročníků, vždy super ceny (i oblíbená tombola) krásný posezení (vyhlašování v Nautilu atd.),takže tento ročník se z mého pohledu vůbec nepovedl, doufám že příští rok bude znovu vše O.K.

  • Monča: Ještě bych byl rád, kdybys svoje články doplnila o drby ze zákulisí. Pak už by byly dokonalý :)

  • Ijenka napsal/a:

    Neco k tem cenam:Jela jsem za zeny a nedostala jsem vubec nic,teda jen diplom.Ani v tombole jsem nebyla vylosovana.Sice o ty ceny tolik nejde,ale docela me to zamrzelo,ze jsem vyhrala zeny a domu jsem jela vpodstate s prazdnou:(

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>