Koncepce rozvoje cyklistiky v KV kraji (I.)

MlaďošiVšichni víme o úrovni výkonnostní cyklistiky v Karlovarském kraji. Je daleko nejslabší v republice.

Aktualizace: pokračování koncepse rozvoje – druhá část.

Možná jsou dvě kategorie, kde jsme sice dost daleko, ale ještě v háku. Jsou to žáci a veteráni. Veteráni je ta kategorie, která pamatuje některé úspěchy a slávu řady klubů hluboko z minulého století, přesto se může chlubit svojí řadou současných umístění na české i mezinárodní scéně.

Ta druhá je nová, mladá nastupující. Dostala šanci díky Sportovnímu centru mládeže, které máme možnost s podporou ČSC provozovat. Není toho moc, co může toto nové centrum mládeži nabídnout, ale přesto se nám podařilo vytvořit koncepci práce s mládeží, která přináší první úspěchy. Šest fungujících oddílů mládeže, kde se do tréninkové přípravy zapojuje kolem jednoho sta dětí ve věku 7 – 18 let. Díky zřízenému SCM se nám podařilo zvednout celkovou výkonnostní úroveň. V letošní sezoně – tři soustředění na dráze, jedno kombinované a letní v Holandsku. První společné výpravy na závody ČP. V loňském roce vykazovala mládež tři naše zástupce v závodech ČP. Letos je to již 18, z toho dvě medaile a další dva závodníci v první desítce. Petra Nováková 2. XC, Tomáš Kos 3. silnice, Ondřej Sýkora 4. XC a celkově 6. místo, Jiří Svoboda 6. místo. Další žáci ve svých ročnících 3. – 10. místo. V tomto směru bychom měli být na začátku úspěšné práce. Na tréninkové přípravě se podílí z nově proškolených 17 ti trenérů 14 aktivně pracujících, v našich šesti oddílech.

CykloteamChtěl bych využít současnou aktivitu, jak těchto trenérů, tak dalších nadšenců, které vidím se kolem cyklistiky pohybovat. Lidí, kteří pro naši cyklistiku v kraji něco znamenají, udělali a chtějí hlavně pomoci. Je třeba aktivně pomoci s rozvojem cyklistiky, která zaznamenala velký rozmach, co se majitelů kol týče. Bohužel s organizovanou cyklistikou to již není tak růžové. Česká mentalita se spíše kloní k tomu, mít téměř každý svůj oddíl a všichni jsou pro mne konkurence. Řešení tohoto problému necháme na jinou dobu. Vrátím se ke konkrétnímu tématu.

Mládeži se věnuje SCM, kde jsou hlavními „tahouny“ – vedoucí SCM, Jan Vokáč, Zdeněk Kubík, Michal Ficenec a Karel Svoboda. Každý oddíl má navíc další aktivní trenéry a funkcionáře. V tom se nyní můžeme určitě rovnat dalším krajům. Kde máme na vrch, to je naše spolupráce, schopnost fungovat jako tým. Zjednodušeně Komise mládeže nám funguje.

AndělkaVázne nám práce v organizaci a koordinaci závodů. Zde se již velice aktivně zapojili Jan Vokáč, vedoucí SCM a šéf naší propagace -stránek bikeri.cz Radek Fišer. Představoval bych si další spolupráci s Pavlem Marešem, který je našim odborníkem po stránce rozhodčích a pravidel cyklistiky. Tento tým zjednodušeně Sportovně technická komise, by měl aktivně pracovat na přípravě kalendáře, koordinaci závodů, řádná příprava propozic, jejich schválení, obsazení rozhodčích, včetně sledování úrovně pořádaných závodů. Aby to mohlo fungovat v praxi, při vlastní organizaci závodu, bych tuto komisi doplnil o další odborníky, kteří by se dále starali o propagaci a samotnou technickou úroveň závodu. V XC MTB navrhuji Míru Brilla a Jirku Blažka (Šabina), pro závody na silnici Jirku Blažka (V. Hleďsebe) a Tomáše Viktorina.

VašekSnažíme se dále o zkvalitnění naší práce v otázce tréninkové specializace, úrovně tréninků, společných soustředění. Opět nepřicházím s ničím novým. Je to Trenérsko metodická komise. Zde jsme se již při ustavování SCM dohodli na společném rozdělení oddílů západ-východ, tedy 3 + 3 oddíly – vedoucí centra a Miloš Dvořák, který aktivně spolupracuje s Karlem Martínkem. Zde máme také velké rezervy. Zejména časové vytížení, nás všech, nám neumožňuje větší účast na společných akcích, mimo závody. Proto je třeba využít zejména toto přechodné období a začátek sezony, kdy ještě nejsme v kolotoči tréninků a závodů.

Letošní rok byl prvním ve společné práci. Ukázali jsme jeden druhému, kdo a jak je schopný se aktivně zapojit do této „nevděčné“ a neoceněné práce. Výsledky se pomalu ukazují. Proto bych rád udělal další společný krok. Máme všichni nějaký čas na zvážení a srovnání si myšlenek, jak dál, co jsme schopni této práci přinést, obětovat, na úkor svého volného času.

Sejít bychom se mohli na vyhlášení Poháru KVSC, který za svaz organizuje předseda Jirka Blažek (Šabina).

Zpracoval: Fiala Petr, vedoucí SCM při TJ OLYMPIONIK Cheb.


38 thoughts on “Koncepce rozvoje cyklistiky v KV kraji (I.)”

  • Presto, ze se aktivne nezucastnujeme na vsech SCM akcich, meli bychom pro uplnost dodat, ze kalovarska cyklistika ma i stribrnou medaili z Mistrovstvi CR MTB XC v kategorii mladsich zaku.
    Tu ziskal Michal Novak ze Slavie K.Vary.
    Sorry za diakritiku.
    NovaciHamry

  • Petr Fiala napsal/a:

    Ano těch výsledků je o trochu více, neboli máme zde několik dalších úspěšných závodníků mimo SCM. Na adresu Michala určitě gratulace patří. Ovšem úspěšnost závodníka je důležitá až v pozdějším věku, ne v této kategorii. Držím mu palce v další, doufám úspěšné sportovní kariéře bežce na lyžích nebo cyklisty.
    Byl bych rád za větší angažovanost všech Vás, kteří máte možnost se práci s mládeží věnovat. Není to jen o tom starat se o vlastní děti. Přibrat nějakého kamaráda na Vaše akce, zapojit do oddílových nebo
    aktivit SCM. To má význam pro další zlepšení úroveň určité koncepční práce, kterou je třeba dělat. Jinak zde ti nejlepší nebudou mít šanci dalšího výkonnostního růstu
    a odejdou jinam. Jak to ovšem dopadne s tím přechodem? V tom mám bohužel dost špatné zkušenosti.

  • Michal Ficenec napsal/a:

    Doufám, že to bylo myšleno trochu jinak, než to vidím napsáno – shazovat medaili z MČR, o které se (nám) jiným ani nesní slovy „Ovšem úspěšnost závodníka je důležitá až v pozdějším věku, ne v této kategorii.“, to se mi zdá dost drsné… a následné držení palců to už moc nevylepšilo… Asi by to chtělo trochu víc citu, vždyť jde o děti…

  • Uspechy zavodniku uz v tomto veku jsou stejne dulezite jako uspechy ve veku „sportovni zralosti“. Uspech ve veku 11 let je silnou motivaci, bez niz mnoho nadejnych sportovcu konci drive, nez neceho dosahli. Tuto pripominku jsem nepsal proto, ze bych se chtel vychloubat uspechem syna, ale proto, ze by mu to mohlo byt pri cetbe clanku trochu lito. Misa je totiz pravidelnym ctenarem, krom jinych, i BIKERU.cz. Je stastny, ze mohl pro nas kraj tutu medaili prinest! Co se zapojeni do SCM tyce, neni pro me z casovych, vzdalenostnich a hlavne zdravotnich duvodu mozne (za toto pochopeni dekuji Michalovi Ficovi) a druhy duvod je, ze nase deti „provozuji“ sporty dva. V klasickem lyzovani dosahuji jeste lepsich uspechu nez na biku, je ale problem se snehem, a proto je nechci nutit se uz nyni se rozhodovat, co vice, co mene, co uplne a co vubec !
    Dik za pochopeni
    Petr Novak

  • Těch reakcí na těchto stránkách moc není. Většina návštěvníků těchto stránek reaguje jen, když se jich to osobně týká, nebo někdo někomu ubližuje. V tomto případě bylo vidět křivdu, kterou jsem „spáchal“
    na jednom z dětí. Problém je však někde jinde. Řada lidí vnímá jen to co chce, nebo se jim hodí. Opět upozorňuji neberte všechny mé reakce osobně. Za prvé Michala jsem do hodnocení SCM uvést nemohl, když není členem. Řádným členem by měl být až od příštího roku, kdy věkem dosáhne možnost zařazení. Pokud jde o větu úspěšnost závodníka …, tu by si měl každý trenér moc dobře pamatovat. Tuto větu cíleně používám již několik let. Je totiž důležitá nejen pro Michala, jeho trenéra/ku, ale pro všechny ostatní, kteří se věnují výkonnostnímu a zejména vrcholovému sportu. Byla úmyslně vložena mezi dvě kladné věty určené jen na adresu Michala. To není snížení úrovně výsledku na MČR. Tato věta je z mé strany určitým „varováním“.
    Těch talentů máme, v každém ročníku minimálně jednoho, a podívejme se na českou reprezentaci, kdo se z nich až na ten vrchol dostane. To je totiž moje životní zkušenost se sledováním vývoje řady sportů. Vrcholový sport je pohyb na tenkém ledě, kde radost z úspěchu je draze vykoupena. Bohužel další věty na toto téma by byly hodně dlouhé.
    Moc dobře víte, většina z Vás, že klidně potřesu pravicí dítěti, na x tém místě v pořadí, pokud vidím, že se snaží, nebo to může motivovat.

    Kdo nic nedělá nic …
    V tomto směru se snažím dělat těch chyb co nejméně. Je třeba číst vše, a ne hledat mezi řádky něco, co tam není.
    Upozorňoval jsem oddíly na potřebu zpracovat hodnocení za tuto sezonu. Tam je důležité místo pro reklamu, na stránkách novin, ve skřínce oddílu, na oddílových nebo na stránkách bikeri.cz.

    Mohu se také věnovat jen svým dětem, oddílu. Ovšem těžko zde budeme mít Sportovní centrum mládeže. Prosazení, vybudování dráhy
    a uzavřených okruhů ve všech třech okresních městech, pak bude snem dalších generací příštího století.
    Závěrem ještě upozorním na první dvě věty.

  • Michal Ficenec napsal/a:

    Ano, ALE:
    1. ta problematická větička o výkonnosti v kontextu s medailí byla (promiň, Petře, takový výraz) prostě neomalenost. A mimochodem v naprostém rozporu s Tvým článkem o radosti ze sportu. Že mají děti největší radost právě z medailí, o tom snad není sporu a je bláhové si namlouvat cokoli jiného. A shodit to (možná v dobrém úmyslu, v tom kontextu dobrý úmysl není moc patrný) slovy, že to „není důležité“, to moc radosti dotyčnému neudělá.
    2. Reakce na velmi jasně formulovanou prosbu o pochopení je pro mě dost nepochopitelná – každý přispíváme do společného „díla“ především podle svých možností (někdo se tomu tedy věnuje „klubově“, jiný spíše „rodinně“) – tak proč vyzývat k aktivitě někoho, kdo jasně a opakovaně vysvětlil, proč se na tom nemůže podílet a zároveň ale nic nežádá a naopak našemu spolku nabízí „plody své práce“ k propagačním účelům?
    3. Pokud to měl být způsob, jak odradit Nováky od jakékoli participace na cyklistickém SCM, pak se to povedlo. Škoda.

  • Vždy zde bude nějaké ale. Pokud se někteří lidé nechtějí domluvit a najít společnou řeč, tak se to nepovede. Ano byla to reakce, a částečně odpověď. Ovšem mluvím zde všeobecně a stále opakuji, neberte si to osobně. Z každé situaci by si měl každý!!! vzít nějaké ponaučení. Není to v žádném případě v rozporu…
    Každý zkušený pedagog ti uvede jak se máš chovat v práci s mládeží, o poměru pochvaly x (upozornění, napomenutí, výtka atd.). Nováky znám nějaký ten rok. A vždy jsem to byl já, kdo zavolal, nebo se staral o možnost zapojení jejich dětí do nějaké společné koncepce nebo účasti na závodech, soustředěních.
    Pokud je jedna věta, která je důležitá pro řadu dalších, nějak odradila, pak zde je má omluva na adresu celé rodiny. „Osobně Michale tobě se omlouvám. Jsi z mého pohledu šikovný kluk a talentovaný závodník. Pokud se tomu budeš věnovat na 100%, tak máš šanci patřit i v budoucnu mezi nejlepší, možná být nejlepší“. Ty uvozovky jsou přímá řeč, aby to opět někdo nebral jinak.

  • Jiří Čechman napsal/a:

    Ahoj všichni cyklističtí kamarádi! Když čtu vaše komentáře, musím říci, nikdo asi nechce nikomu, ublížit ani nikoho shodit.Vždyť se tady vššichni snažíme (někdo víc a někdo jak může) o určitý vzestup cyklistiky v kraji.Začínáme od dětí a jak již bylo napsáno v příspěvcích dříve, musíme si tyto klenoty hýčkat a opečovávat s maximální opatrností. Jako trenér mladých vím, že slovo vyřčené v okamžiku nějakého problému již nelze vrátit zpět.Sám jsem toto udělal a dodnes mě některé výroky mrzí,byť byly míněny v „dobrém“.Petr je ten poslední, kdo by asi chtěl někomu ublížit.V podstatě má pravdu ale napsal něco , co druhé zabolí.Nováky máme všichni rádi a není to jen kvůli jejich skvělým výsledkům! Všichni bychom byli rádi, kdyby u cyklistiky zůstali…

  • santini napsal/a:

    dětský a vůbec lidský talent je jen jeden,ani rodiče nemají kolikrát tu sílu,aby to někdo změnil.Tím jsem chtěl jen říct,že to je stejně jen na jedinci samotném,co ve sportu a životě dokáže!!!!!

  • K dnešnímu dni odevzdalo tréninkový výkaz 13 závodníků SCM, resp. jejich treneři. Chtěl bych jim za jejich svědomitou práci poděkovat. Je to Vaše zásluha, že mohu pro další závodní rok držet toto SCM. Vaše výsledky jsou důkazem toho, že mládež v našem kraji, v šesti oddílech, pod odborným vedením trenérů, má šanci uspět v republikovém měřítku. Byl bych rád, aby zde každý oddíl vyzdvihl práci těch trenérů, kteří se na výsledcích týmu nebo jednotlivce podíleli.
    Na stránce SCM je orientační přehled o tom kdo výkaz odevzdal a kolik celkových kilometrů za sezonu 2007/8 najezdil. Bylo by určitě vhodné zakončit minulou sezonu nejdůležitějším přehledem výsledků z každého oddílu.
    První společnou akcí pro sezonu 2009 je podzimní soustředění 25.-31.10. v Podbořanech, dějišti ČP v cyklokrosu.

  • Petr Fiala napsal/a:

    Ano pánové, Jirka, Pavel i Olda, zkušenost je třeba využívat nejen ve svůj ale i prospěch druhých. A právě tyto Vaše postřehy a připomínky pomohou nejen jednotlivci, ale všem, kteří se nad tím zamyslí. Diskuse není jen plácání .. a ztráta času, je to předávání zkušeností. Všichni se účíme. Je to nožná pro ty mladé divné, ale celý život.

  • Petr Fiala napsal/a:

    Nebojte se mladí napsat na tyto stránky, chybama se člověk učí. A nějaký ten překlep vynahradí užitečná diskuse.

  • Anonym napsal/a:

    Takže jak bych začal tady pan Fiala napsal jednu větu a všichni víme jakou a pár lidí na tu větu zareagovalo ano sice ji nepodal uplně nejlíp ale svím způsobem má pravdu ano je to nádherný výsledek to víme všivhni. Někomu se ani o medaila z MČR ani nezdá ……… Ale stát se může cokoliv zranění konec keriéry. A kdo si bude za pár let pamatovat nějakého ml.žáčka ze stříbrnou medaili z MČR skoro všichni si pamatují nej mistri republiky. Aco víc pan Fiala se snaží uělat co nejvíc pro scm a pak jdnou špatně podá větu a hned ho někdo vezme za slovo. A co víc pan Novák se většinou připomene když se mu to hodí ale aby trochu něco pomoh jiním to ne!!!! A na víc podle mého nemá Petra víkaz!!!!!! Njn krytyzovat umí každej když už někdo druhého pomlouvte nebo krytyzujete tak at se nejdříve podívejte na sebe!!!!

  • Rád bych upozornil, že je slušnost se pod svůj komentář podepsat, tuplem když obsahuje tolik negativních osobních dojmů. Petr F. se skutečně překlepl, to už se zde vyřešilo. Já sám silně nesouhlasím se znevažováním úspěchů, byť v mladších kategoriích. Vždyť i v nich se bojuje! Takže tímto bych rád řekl všem mlaďochům, aby tyhle řeči neposlouchali a jezdili dál, jak se jim líbí.

  • Petr Fiala napsal/a:

    Čekal jsem určité reakce na svůj názor. Bohužel zjišťuji, že všechny diskuse většinou končí jinde než začaly a někteří vůbec nevnímají co chtěl „básník“ zdůraznit.
    Za ty leta ve vrcholovém sportu jsem byl svědkem řady nesmyslných rozbrojů různých trenérů a závodníků.
    Nemyslím si, že bych nějak poškodil sebevědomí, nebo ovlivnil další sportovní vývoj Michala N. To co by ho mohlo čekat v další budoucí sportovní kariéře, tlak trenérů, manažerů, tisku, kritiků, obyčejných fandů i odpůrců cyklistiky, to je budoucnost, na kterou se bude muset připravit. Tím neobhajuji to, co jsem napsal.
    Ta omluva byla upřímná a adresná. Pokud to Michal vnímal negativně, tak považuji nápravu – omluvu za správnou.

    Všichni se podívejme co se v naší cyklistice děje. Vlastně téměř nic na veřejnost neprojde. Těch několik málo afér na pelotonu.cz. Ale jinak žádná aktivní pomoc oddílům a trenérům. Zkušenosti z práce těch nejlepších končí s jejich odchodem. Vlastně se jen „bavíme“, spoustou článků dopingových afér.
    To také považuji za důležité mládeži vysvětlit. Proč se doping spojuje zejména s cyklistikou,jaký to má vliv na výkonnost, zdraví… Absolvoval jsem na toto téma, nejen při studiu na FTVS, dost poučných přednášek. A opět, na veřejnost se dostanou různé bláboly.

    Rád bych zde uvedl řadu zkušeností. Zjišťuji však, že toto tištěné vydání vyvolává více nejasností a nepochopení, než nějakou odbornou diskusi.

  • … jsem rád. že web zase funguje. V sobotu jsem napsal poměrně obsáhlý komentář, ale odeslat už nešel, takže nyní jen ve zkratce:
    1. Chci se také omluvit Petrovi Fialovi, vím, že jeho prsty v podstatě psaly něco jiného, než chtěl říct. Známe se už dost dlouho a oba víme, že vše je více nedorozumění, než úmysl.
    2. Psát komentáře bez podpisu není fair. Podle obsahu se domnívám, že jde o žert nebo byl napsán někým, kdo mě vůbec nezná. Ano, Petra cyklistický výkaz nemá, ale vykazuje výsledky. Jaký paradox, že? Stát cokoli se může komukoli a ukončení kariéry je tak při sportu rizikem pro každého.“…co víc pan Novák se většinou připomene když se mu to hodí …“. Možná by mi mohl pisatel připomenout, kdy jsem se již v minulosti „připoměl“.
    3. Vysvětlení všem nastranným pozorovatelům této diskuse:
    Naše děti jsou lyžaři a také jimi nejspíše zůstanou. Cyklistika, konkrétně bike, je pro ně doplňkový sport. Když jsme s ním začínali, netušili jsme, jak daleko se dostanou. Při zakládání SCM cyklistů jsme Petrovi Fialovi sdělili, že pro nás není možné, a to z několika důvodů, být aktivní. Doufám, že nemusím zde, na webu, rozebírat mé osobní problémy, které jsem již v dřívějším komentáři naznačil. Stejně tak naše děti budou jezdit jen XC a ne silnici nebo dráhu. V podstatě bylo našim úmyslem dát výsledky a úspěchy Petry a Michala k dispozici SCM. Zjišťuji však, že se najdou lidé, kterým to vadí. Já nemám zapotřebí přidělávat další starosti sobě, ani rodině a řeším tuto situaci ukončením „vztahu“ k SCM. Na XC závodech se budeme (možná k nelibosti pisatele „Anonimous“) nadále vídat a doufám, že toto malé nedorozumění neovlivní náše vztahy s ostatními rozumnými cyklisty. Pokud chce někdo číst i mezi řádky, pak dopředu upozorňuji, že tímto příspěvkem nemám v úmyslu někoho pomluvit nebo poškodit!!!

  • Petře, tvé rozhodnutí mě nepotěšilo. Je dobré naslouchat názory druhých, ale nedělat ukvapená rozhodnutí. Myslím, že ani ten výkaz není takový problém, a pro Vás profíky trenéry, závodníky je to jen ku prospěchu. SCM má sloužit dětem – pomoci, ne naopak. Zejména na příští olympiádě mládeže jsme mohli vybavením pomoci k úspěwšné reprezentaci kraje.
    Nemám rád anonymy, protože většinou nic neřeší, spíše podráždí.
    Bohužel vždy až čas ukáže, co jsme udělali správně a kde jsme udělali chybu. Já vidím stále jednu velkou chybu v tom, že se snaží každý najít cestu, dále a výš jen sám. A to v treninku, ale i v organizaci závodů. Každý rok stejné chyby – pořadatelů, rozhodčích ale i trenérů a závodníků. Podle mne jen společně máme šanci pomoci jeden druhému. Věřím, že alespoň v příštím roce využijeme tu společnou cestu v práci s mládeží. SCM je tu od toho, aby pomohlo těm talentovaným, a my jsme tu od toho, abychom pomohli všem, kteří mají zájem o fungující cyklistiku v našem kraji.

    Pokud ne, tak si budeme každý stále hrát jen na tom svém pískovišti, závodit kolo komína a náš kraj bude jen dírou na konci republiky.

  • Petr Fiala napsal/a:

    Upozorňuji oddíly a trenéry !
    Bude se na Vás obracet Monika Kubínová, která si vzala na starost propagaci cyklistiky v kraji. Jejím úkolem by mělo být propagovat a upozorňovat v médíích na akce, které se budou konat. Důležité bude zviditelnit práci oddílů a klubů. Snažit se získat dotace
    na činnost a závody z obcí, měst, krajů a od sponzorů.
    super.23@centrum.cz je kontakt na Moniku Kubínovou (Monča,Štafle)

  • Petr Fiala napsal/a:

    Za činností v kraji stojí konkrétní lidé. Spoustu závodů, které zde máme pořádají různí nadšenci cyklistiky. V poslední době se na jejich hlavy sesypala řada různých kritik. Bylo by vhodné tento stav vyhodnotit a vyvarovat se problémům, které kazí závodům dobré jméno. Je škoda, že zde nebo na stránkách bikeri nezazní hlasy pořadatelů nebo oddílů a závodníků, kde budou návrhy na řešení.
    Připravujeme v SCM například návrh pro organizátory na řešení závodů mládeže. Jasné kategorie, časy startů, délky tratí a další návrhy.
    Budeme mít v příštím roce více radosti z přesných výsledků a perfektně zorganizovaných závodů? Já věřím, že se to dá zvládnout.

  • Podzimní prázdniny jsou pro členy SCM ideální možností využití společné přípravy. Tentokrát jde nejen o základní tréninkovou přípravu na sezonu 2009. Jediné SCM v kraji si vzalo za úkol připravit své členy na Olympiádu mládeže. Netradiční disciplina pro naší mládež cyklokros bude druhou disciplinou, po časovce jednotlivců. Třetí den soutěží Olympiády je silniční hromadný závod. Vyzkoušet si atmosféru cyklokrosového závodu a zúčastnit se cyklokrosového tréninku je jedním z úkolů tohoto podzimního soustředění.

  • Chtěl bych poděkovat všem pořadatelům, kteří se aktivně zapojili do tvorby nového cyklistického kalendáře na rok 2009.

  • Celkem dvacet účastníků soustředění SCM, včetně jednoho žáka z družebního oddílu z Donau v Německu, mělo možnost využít příjemného prostředí Podbořan a okolí. Ubytování v SOU, kde jsme měli možnost využít tělocvičnu, squasch, saunu bylo vhodným místem. Cyklokrosový ČP byl vhodným zpestřením a ukázkou jak pravý cyklokros vypadá v reálu. Několik tréninkových forem a vzájemná výměna zkušeností by měly být dalším přínosem pro tuto část ne příliš záživného období tréninkové přípravy. Připomenu – silnice, terén, válce, běh, tělocvična, squasch, sauna, to byly naše možnosti pestérho tréninku. Vy ovšem můžete zařadit spoustu dalších doplňků jako bazén, lyže, spinnink, posilovna,…., každý dle svých možností. Toto přípravné období je dlouhé, proto pro příští sezonu a její úspěšnost značně důležité. Zejména pro kadety/ky a juniory/ky je to jediná šance jak využít tento objemový trénink k vytvoření základu – úspěšně konkurovat v závodech ČP. V opačném případě jsou šance na dobré umístění v ČP téměř nulové.

  • Petr Fiala napsal/a:

    Máme zde kalendář Becker cup 2009, což je MTB. Výborné závody s dobrou konkurencí. Dále se pořadatelsky zapojí opět SportBlažek V.Hleďsebe
    24.1.2009 bežkařské závody na Golfu v Mariánských Lázních
    25.7.2009 dopoledne závod do vrchu se společným startem Lázně Kynžvart-Kladská
    25.7.2009 odpoledne kriterium v Mariánských Lázních
    26.7.2009 silnice Okolo Mariánských Lázní (součást ŠUACU) může být i Přebor KK. Co je důležité mají zájem nejen závody pořádat, ale chtěli by se zapojit do zkvalitnění celkové úrovně silniční cyklistiky.

  • První pěkné zakončení sezony pro nás připravili Michal a Zdeněk. Šlo o prezentaci fotky a video, perfektně sestřihané a ozvučené, z účasti týmu žáků SCM v Holandsku na etapovém závodě. K tomu jako bonus dostali všichni další videosestřih ze závodů ČP XC MTB 2008. Za pěkně připravené odpoledne jim patří poděkování.

  • Zdeněk Kubík napsal/a:

    Oba s Michalem děkujeme za uznání a poděkování.Zároveň chci ocenit nový prohlížeč od Radka Fišera. Vložte do něj jeho fotky ze Sport Life. To pokoukání stojí za to.Jako tvůrce videí a různých prezentací to oceňuji.Za fotky by se sestyděli v žádném časáku.

  • Petr Fiala napsal/a:

    Dráha ve středu, pro všechny zájemce o účast na středečních závodech, spojte se s Jirkou Čechmanem.

  • Informace z MTBS k ČP
    XCO
    1. závod C2 16.05. Pardubice
    2. závod C2 30.05. Teplice
    3. závod C2 06.06. Česká Kamenice
    4. závod C2 20.06. Boskovice
    M-ČR CN 18.07. Karlovy Vary
    5. závod C2 22.08. Kutná Hora

  • Petr Fiala napsal/a:

    Návrh MKK v cyklokrosu. Navrhuji uspořádat mistrovství KK v cyklokrosu jako součást Německého poháru závodu C2 příští neděli v Dohlau Německo, padesát km od Chebu – pro kategorie st. žactvo a dorost. Trať neni technicky náročná, dá se absolvovat na kole MTB (jen řídítka do 50cm). Příští rok bychom již závod udělali v Chebu. Dále jsem se dohodl, že MKK na silnici by mohlo být příští rok 23.5. v Německu, pořadatel TeamKrál a v neděli bychom v Chebu uspořádali MKK v časovce. Pokud máte někdo jiný návrh nebo připomínky máte zde prostor.

  • K cyklokrosu 23.11. Dohlau- Ano pro závod je třeba licence. Domlouval jsem se právě s Jirkou Králem na možnosti zařazení závodu mládeže do 12 ti let v rámci vloženého závodu MTB pro děti, po dojezdu žen, kde je větší pauza. Na jedno kolo to je 2,7 km nebo cca 1,2 km, pokud bude na louce bahno. Tímto zvu všechny naše malé naděje a jejich rodiče. Pro tyto kategorie je oficíální závod v 9,50 běh cca 1,2 km (do 10 ti let a 11-12 let) Samozřejmě tyto kategorie nebudou potřebovat žádnou licenci. Informace k místu a bližší info na SCM diskuse zde na stránkách bikeri.

  • Propozice Cyklokros 23.11. na stránkách cyklokros.cz (TOI TOI CUP a odkazy na další akce)nebo teamkral.de.

    Možno již trénovat, trať vyznačena. Cesta do Dohlau. Směr Cheb, Aš, dále za hranicí kruháč na rovno, hned za doprava na HOF dálnice 93, pak následuje sjezd Dohlau na 15 jedete ještě 7 km, na křižovatce T doleva, dále hned druhá odbočka vpravo, zde máte Radhaus a asi po 2OOm vidíte napravo fotbalové hřiště. Na této rovince je start, na konci vede trasa závodu doleva, stále po asfaltu do kopce, pak se dáte na konci doprava, kde se objede pole a vracíte se zpět téměř na začátek startovní rovinky, tam doleva klikatá pasáž na louce, zpět k hřišti, které se objede z levé strany, po směru hodinových ručiček a výjezd zpět mezi hřišti na rovinku do dalšího kola.Přihlášky můžete popslat mě, přepošlu do 20.11., start kadeti 10.00 h, žáci 10.01. Děti bez licence do 12 ti let mají v 9,50 běh cca 1,2 km a po dojezdu žen 13,30-45 h se pojede jedno kolo jako závod pro ty mladé do 12 ti let a ostatní z SCM a příznivci cyklistiky na ukončení sezony.
    Na účast všech se těší pořadatel, soupeři a kamarádi.

  • Petr Fiala napsal/a:

    Dráha 12.-14.12. Praha Motol, bližší info vždy na SCM diskusi. Pokud máte ještě někdo zájem, tak se urychleně přihlašte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>