Na Krudum se vyšplhali všichni hrdinové

V neděli 3. května 2009 se uskutečnila za krásného slunečného počasí premiéra prvního ročníku horského branného běhu Hornoslavkovský hrdina ze Sokolova do Horního Slavkova přes bájný vrch Krudum (838 m.n.m.).

Z Třídomí do Slavkova (J. Janeček)
Z Třídomí do Slavkova (J. Janeček)

Trať dlouhá 16,7 kilometrů s celkovým převýšením 851 metrů byla ztížena branným prvkem, a to hodem 350 gramů važícího gumového granátu na cíl. Za netrefení cíle byla tříminutová penalizace. Zajímavostí závodu byla tzv. vložená trať na vrchol Krudum, na této trati byl hodnocen nejrychlejší závodník v kategorii. Podmínkou pro hodnocení bylo doběhnutí závodníka do cíle v Horním Slavkově.

Andrea Macourková z TJ Praskolesy
Andrea Macourková z TJ Praskolesy

Start proběhl intervalovým způsobem po jedné minutě od vodní nádrže Michal v Sokolově. Po doběhnutí všech závodníků do cíle na atletickém oválu II. Základní školy v Horním Slavkově se všichni závodníci shodli, že trať pořádně prověřila jejich síly.

Nejvíce se dařilo běžcům z Triatletu Karlovy Vary. V absolutním pořadí se na prvních dvou místech umístili se shodným celkovým časem 1 hodina 15 minut 37 vteřin Miroslav Švehla a Karel Hellmich, oba z Triatletu Karlovy Vary. Oba pouze jednou minuli terč na granátovém stanovišti. Za nimi na třetím místě se umístil Radovan Fišer z oddílu HCS Kostelní Bříza v celkové čase 1:15:56. Jediný Radovan Fišer ze všech startujících zasáhl všemi hody terč na granátovém stanovišti.

Jaroslav Janeček již pod kopcem Krudum
Jaroslav Janeček již pod kopcem Krudum

Nejrychlejším mužem na vrcholu bajné hory Krudum byl Karel Hellmich v čase 43 minut 36 vteřin.

Mezi ženami si nejlépe vedla Andrea Macourková z TJ Praskolesy, která celou trať zvládla ve výborném čase 1:39:05. Na vrcholu bájné hory Krudum byla z žen také nejrychleji, a to v čase 55:47. Druhá celkově skončila Janka Danihelová z TJ Jiskara Nejdek v celkovém čase 2:06:00.

Pořadatelé z PSK Union Praha děkují všem zúčastněným za jejich odvahu postavit se na start závodu. Jen si přejí, aby v nadcházejícím ročníku takových „hrdinů“ bylo víc. Dále děkují společnosti Relax-centrum za věnované hodnotné ceny pro nejlepší zavodníky ve vloženém závodě a v celkovém pořadí.

Za pořadatelský tým Mgr. Jiří Hadrava
Foto: Jiří Racek

Fotografie

Z vyhlášení od Miloše Franty

Články o závodě

Honza Sokol


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>