SMS z Kořenovky ’09 očima Štafle

Počasí po ránu nic moc, ale nevyužít pozvání na nejhezčí závod loňské sezony nelze, a tak jsme my šmoulí holky vyrazily. (Fotky, výsledky PDF)

Jan Kraclík a Jiří Selber
Zprava Jan Kraclík a Jiří Selber

Cestu jsem našla podle navigace od Viktora, ale taky podle fosforových šipek, které byly hned od sjezdu z hlavní silnice, což mi přišlo dost dobrý. Já vím, že většině lidí nedělá základní orientace problém, ale děkuji pořadatelům že myslí i na nás, na dementy.

Petr Schubert (uprostřed, Ašští bajkeři)
Petr Schubert (Ašští bajkeři)

Na startu lidí až hrůza, dokonce i holky se trochu pomnožily. Trochu s respektem jsem okukovala dvoukola a říkala si, jak že to tam na té sadisticko-masochistické trati vyšmoulí. Radek mi půjčil svůj 5-ti kilový foťák, hodila jsem si ho na Nebojsu a vyrazily jsme očíhnout místo na fandění a focení. Co jsem si prošla trať byla stejně šílená jako loni. Jen trochu víc mokrá. Všechno v lese, pytlácké stezky, hodně bahna, vody a oblíbené kořeny. Musím naprášit Ivču s Elí, že cestou odstraňovaly z tratě velké větve a kameny, protože usoudily, že tohle by vážně kluky ohrozilo. Doufám, že to nebude bráno jako nepovolený doping, ale pomoc bližnímu svému. Na trati byl totiž i silničář tělem i duší Tibor, který svým padacím skóre 1,4 km z toho 800 m od startu a 3 pády překonal můj padací osobák, kdy jsem se učila používat nášlapy a spadla z Lokte 9x.

Zprava pánové Petr Svoboda, Tomáš Makoň a Petr Ontko
Zprava pánové Petr Svoboda, Tomáš Makoň a Petr Ontko
To musí být těmi plášti, jinak to nevidím, říkal si Radek Fišer.
To musí být těmi plášti, jinak o nevidím, říkal si Radek Fišer.

Místo jsme si vybraly a pak už jen čekaly na prvního šílence Radka, který u nás měl hoodně velký náskok před ostatníma. Jeho povel nefoť to jsem ignorovala, protože i reportér-amatér musí přinášet pravdu, a tak všichni víte, že i on tlačil :). Ale pro přesnost, klucí, co se vydrápali, byli jen myslím dva, z toho ten první byl Santini :)). (Pozn. red.: I Santini si šlápnul.)

Šťastně v cíli, Kristýna Čadová z Děčína
Šťastně v cíli, Kristýna Čadová z Děčína

V cíli už na nás čekalo sluníčko, pro závodníky gulášek a pro ostatní, co kdo chtěl. Největší fronta ovšem nebyla na guláš, ale na mytí kola, která vypadala, jak řekla Elí, úplně terénně.

Takže za sebe já hlásím jen samé plus. Značení tratě výborné, trať parádní a pořád v lese, což je super, za startovné jídlo a zázemí a ceny pro vítěze pěkné. Myslím, že kluci mají opět řádně nakročeno na nejhezčí závod sezony.

Instrukce před startem: zleva Tomáš Kubát, Viktor Rybáček, Josef Rybáček
Instrukce před startem: zleva Tomáš Kubát, Viktor Rybáček, Josef Rybáček

Na závěr velké díky a pozvání na Chebské kašny.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>