Přijeďte v sobotu na Březovský bike!

Tomáš MakoňPrávě dnes, ve čtvrtek, jsem si projížděl novou trať XC závodu, jednoho z nejtěžších, pokud ne úplně, v celém Karlovarském kraji. Minulé roky byla trať jednoduchá: od startu rovinka, pak dlouhé stoupání, dlouhý sjezd, rovinka, prudký krátký kopec nahoru, z kopce pod start a 100 metrů do kopce ke startu. Nahoru dolů. Nyní přišla změna. Zaručené tajné zprávy říkají, že prsty v tom mám Honza.

První rozdíl je v prvním dlouhém výjezdu – a výsledek je ten, že ten krpál je pohodlnější. Potom následuej pozvolný, ale rychlý sjezd, který končí padákem dolů se zatáčkou ev svahu o 150 stupňů. Houpy houp a je tady 30m stojka, pak dlouhý sjezd, který až napotřetí sjedete s jistotou a rychlostí. Technicky náročná odbočka do bukového lesa, pravý bikerský úsek listnatým lesem, technicky velmi náročný skok přes kládu (napotřetí jsem udlal slušný bunny-hop, velkou silou přední nadzvednout a zadní jen lehce drcne). Po tomto úseku s dírami od prasat se napojíte na známý úsek – před rovinou ústící pod poslední krpál.

Na trati jsem potkal zasloužené pracovníky: Honzu, Péťu, Lucku a samozřejmě Fázu, který už už spěchal za pejskem a na Kamenici.

Ve stejnou dobu se koná Český pohár, takže nejspíš nepřijedou Eberlovi a Láďa Fába. Snad se neulejou chebští – Karel, Jirka a spol. Na tomto závodě bývá velmi dobrá atmosféra Start je na místě, kde hořívá oheň na Májce. Přijďte všichni! Bikery velmi poteší, když podél trati slyší svoje jméno. A uvidíte, jak e také dá z kopce, ale i do kopce, jezdit a nejezdit.

Hlavní kategorie startují ve 12.00 hodin. Fotky z minulého ročníku. Propozice.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>