UCI proti dopingu na TdF

Dopingová laboratoř?Mezinárodní cyklistická unie (UCI) ve spolupráci s organizátory Tour de France se snaží předejít dalšímu skandánímu odhalení, které by dále snížilo hodnotu cyklistických výkonů v očích veřejnosti. Sepsala proto dokument, který musí podepsat každý závodník, který se chce zúčastnit TdF (seznam podpisů). Co se v „Závazku vůči nové cyklistice“ píše?

Slavnostně přísahám, svému týmu, kolegům, UCI, cyklistice samotné a veřejnosti, že nejsem zapojen v aféře Puerto a ani v žádné jiné akci spojené s dopingem a dále že nijak neporuším antidopingová pravidla UCI. Jako důkaz svého slibu předem přijímám případný trest v podobě zákazu činnosti ve standardní výši 2 či více let a navíc odevzdání mého ročního platu na podporu boje proti dopingu.

Dále slibuji, že v případě potřeby poskytnu svou DNA vyšetřovatelům Operace Puerto. (Odebrání DNA provádějí španělští vyšetřovatelé dle španělského práva.) Podporuji co nejrychlejší provedění potřebných testů a nebráním se tomu, aby španělští vyšetřovatelé pověřili prováděním odběrů UCI.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>