Viki 11. dubna – 17.dubna

Pořádně trénovat či ladit na první závody???
Za tento týden: 630 km
Celkový počet: 5950 km

Neděle: 100 km. Ufff. Bál jsem se, ale můžu si sladkost dopřát. Bžanskou časovkou spokojenost. A Ondra se kterým jsem tam jel určitě taky. Na startu výrazně lepší konkurence než minulý týden, kdy 1. závod kolidoval s pohárem v Pičíně. Takže na startu Michal Šupol (pro mě favorit č. 1), Jirka Říha, Skibby a vítěz z minulého týdne Martin Rytych, taky Jakub Svoboda (loňský vítěz Artamona, 3-tí z Krále a vůbec nabušenec), Ivo Netík z Ústí, sámoška Killi a Martin Růžička. Startovalo se po minutě a jelikož jsem měl jít na řadu až v 11,28 a Pávis minutu po mě. Tentokrát jsem si nevzal na rozjetí válce. Rozjetí dobry. I když předpověď dobrá nebyla, tak bylo naštěstí sucho.

Trať: první 1/3 do kopce – jel jsem na velkou i když v těch prudších pasážích jsem neměl ten správnej švih v nohách. Je to na hraně, ale při přehazováni na převodníkách může dojít ke spadnutí řetězu a tak při časovkách se snažím přemykač moc nezatěžovat. Tepal jsem sále přes 170. Pak 2-há 1/3-na sjezd. Sjezd je hladkej a zatáčky plynulý a šlapavý a kdo nemá 11-ku vzadu moc šancí na vítězství nemá.

Já jí měl a snažil se jí točit ve sjezdu a můj záměr byl, aby mi co nejméně klesla tepovka, držel kolem těch 170 a dlouho se mi to dařilo. Až skoro konec sjezdu, ve vsi, kdy jsem přestal šlapat a připravil si ruce na brzdy kdyby nějakej čoklik vběhl do cesty mi klesla na 162. Poslední část je víceméně po rovině. A nemohl jsem se dostat zpět přes 170. To už jsem se občas ohlédl, jestli mě nedojíždí Ondra. Naštěstí jsem ho až do cíle neviděl. Celkově ale z jízdy docela dobrej pocit. Ondra odhadem dojel asi 30 sek. za mnou. Bohužel nemám na časovkářský koze comp a tak jsem neveděl za kolik jsem to dal.

Výsledky byly ale hodně zajímavý a pro mě překvapivý. Vyhrál Pávis 24,07. Za ním 24,14 Ivo Netík (1-ní v B) a to bych nečekal takový čas. 3-tí Šnajdr z Kladna (vítěz UAC 2004) za 24,23. Za 24,30 3inágl z Lovosic kterýho neznám, 5-tý Skýba za 24,42, já 6-tej za 24,47, za mnou Jakub Svoboda (jel ale bez hrazdy) za 24,50 a to bylo pod 25 min vše. Ludva Killi to měl za 25,01. Ufff. 8-) Konečně se trochu probudil Áda a byl za mnou druhej v C-kařích. Asi se chtěl předvést v novém teamu kam přestoupil. Zklamání pro Shupyho. Nové Zippy na galuskách a jenom za 25,05. S tím, že ho porazím jsem vůbec nepočítal. A kdybych na něj vsadil u Tipsportu hodně bych prohral. Asi to přehnal minulou neděli když se vracel z Pičína kolmo a najel 280 – takže poučen se vracel z časovky autem, i když bylo sucho, vítr v zádech a domů do Žatce jen 70. Třetí v C-kařích Martin Růžička. A podali jsme si ruku. I když se nezdravíme a nebavíme. Snad jen dočasně.
Po závodě vyjetí s Ondrou v dobré náladě. Inu 3 kilča za výhru a skalpy hřály. 8-)

Sobota: 80 km. Sámoška bych nejraději na trénink do Varů, ale výchovné povinnosti mi nedovolily. Takže jsem startoval až k polednímu a z Aše. Kolem Jesenice a zase zpátky. Docela foukalo. Občas jsem si dal krátky spurt a nebo svižněji vyjel kopeček. Ale nehrotil jsem to, protože zítra se jede další časovka na SALu, tak abych nevypráskal síly. Hlavně na Killiho….teda jestli s ním zítra zase prohraju tak přísahám na svatýho Andreu Tafiho, že nestrčím do huby žádnou čokoládu, tatranku či jinou sladkost. 8-)

Pátek: 50 km. Relaxačně a pomalu. Většinou přírodou na c-x stroji. Trasa podel řeky do Lokte, ke Svatoškám a až na Linhart a zpět. Hodně cyklistů-vyletníku, chodců a psů.

Čtvrtek: 130 km. Dnes na 2 fáze. Po práci 60 km na Frantovky, pak třídní schůzky a po okruh na Bečov. Oba švihy celkem svižný a zvláště pak AVS druhé fáze 34,47 km/hod mi udělal radost. A to včetně 5-ti kilometrového vytočení. Druhou fázi jsem asi po 5-ti švihách na cyklokrosovém kole s plášti 35 mm natočil na mém černém Radonu s řádně nahuštěnými Michelinami a hned to bylo znát. Obě dnešní jízdy sólo.

Tady sluší připomenout pozvání všem příznivcům a amateurským a výkonostním cyklistům, silničářům i bajkerům jakožto i triatlonistům: každé úterý a většinou i čtvrtek v 15,00 hod u Elektrárny Tisová sraz na společný silniční trénink. Tak se nebojte a pojeďte. Každý bude vítán. Ve více lidech je trénink zábavnější přece. Na kopci se čeká a otočit se to dá vždycky. Tak se těším.

Na závěr Ondrovo – že by už pravidelný? – rozbor středeční Giant ligy na Lopatárně.

No lopata: Mlyny zas vyhral, jelo se skoro jak pres kopirak, jenom s tim rozdilem, ze se mozna vic nastupovalo. Prumer byl 45, coz je dobry. Ja 2 x premie a mozna 1 bod. Jelo se mi dodre, aktivne, furt sem zkousel spurtovat na premie (asi 3x sem tam byl 3. – takze bohuzel) Na body se s nima moc neda, spartani to rozjedou 55 po rovce proti windu, je to napaskovany po jednom a o nakym zrychlovani nemuze bejt rec. Jedina sance na body je, ze se tam nacpes kolo pred spurtem tak na 6 fleka a modlis se, ze to vydrzis a ze dva ze spice odpadnou, Mlyny si to vyhraje a na tebe zbude aspon bod. Takhle se mi ten jeden bodik podaril…Jestli takhle bude vypadat kazda lopata, tak potez prdel. Snad ty spartani nebudou blbnout porad.

Středa: 70km. Okruh na Bečov. Sám a přestože v časové tísni a s muzikou na uších tak jen pomalu. Včera by mi ta „Lopata“ obzvláště bodla.

Úterý: 100km. No výborně pane Jiříček. Tak to jsem tedy nečekel, že mě bude řezat na silnici i Jeník. Včera jel výborně a i když jsme jeli bergy (směr Frantovky a pak přes Cheb zpět) jen kratké a pro spurrtery, tak se mnou pěkně zametal a byl jsem rad že uvisím a v posledním – z Libavského Údolí – mě dokonce orval. Na každém vrcholu stoupání se mi omlouval, že mi nastoupil, ale já si nepřeju nic jinýho. I 176 jsem tepal. Paráda. Jenom doufám, že bude mít Hanes co nejmíň odpoledních směn. Začíná jezdit opravdu opravdu „dementně“.

První půlka švihu vyložené dostihy jak za starých časů, tj. jen co se to na kopečku sjede, hned se zase založí a valí plnej knedlík s pravidelným střídáním. Jel totiž do Frantovek i Jirka Blažek a taky dobře. A zvláště na rovinách má docela dobrej tah a svým buldočím přístupem je na trenování výbornej parťák. No ve Fr. Lázních jsme měli průměr přes 35 km/hod. Tak to byla první půlka švihu. Druhou už jsem jel víceméně solo a volně (zaplaťpámbu) podél řeky s Ren a od Jiřího s Radkem Ludvíkem.

Jel jsem na cyklokrosovém kole s plášti 35 mm a na úterní trénink a na včerejší formu Jeníka to byl krok vedle. Navíc mě bolí z SPD pedálu pravý koleno zase. 8-/

Pondělí: 100km. Po neděli, kdy jsem najel jen 50 km jsem chtěl alespoń 100 a to se mi podařilo. Takže spokojenost. A to i s tempem (31,7 km/hod) a vůbec průběhem švihu. Jel jsem klasický a nejoblíbenější okruh na Bečov s zajíždkou a obrátkou za závorama v udolíčku směr Mnichov. Do kopce a občas i po rovině jsem si trochu nastoupil a dával si 90% TF – to dle muziky která mi zněla do uší. Zajímavý moment byl v kopci na Krásno, kdy jsem poslední 1/3 kopce chytil háka Avii se dřevem. Jela 30-kou a musel jsem se docela snažit a tepal jsem i 170. Ale nahoře jsem ji dal spurta a a dojela mě až za Starým Sedlem kdy už jsem vyťapával. Škoda, že jsem nejel ten kopec od začátku za ní. Sem si mohl udělat osobák na měřeným úseku. Těch 30 km/hod bylo tak akorát. A navíc hák byl výraznější, než když jsem tam jel asi před 2-ma lety za Martinem Laciakem a Ladíkem Fabišovským, který to smažili od začátku taky 30-kou. Ale za nima to výrazně protahovalo, takže mě asi kilák před vrcholem na začátku toho rovnýho úseku škubli.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>