Viki 18. dubna – 24.dubna

Ministr cyklistiky varuje: přejídání škodí výkonnosti!
Za tento týden: 800 km
Celkový počet: 6750km

Neděle: 200km. Takže do Braňan. Vlakem. Cesty na závod vlakem jsou dost prima a mám je rád. Nakládka je v pohodě. Vlaky nemívaj zpoždění a nejsou přeplněné. Přečtu si Reflex, strávím snídani, můžu se v klidu vyzáchodovat (WC tak celkem čisté – voda teče, toaleťáku dostatek, papírové ručníky, mýdlo – takže jsem toho využil hned 2x 8-)). V Chomutově vystoupil a na rozjetí si dal asi 30 km do Braňan. Na závod jsem vzal cyklokrosa, ale s hladkejma uzkejma pláštěma a převody 44/32 x 11/19.

3-tí závod SAL se jede na 30 km. 10 okruhu po 3 km. Není to kriťas. Trojuhelnik start a cíl do mírného kopečka. Ten se za startem utahuje (ale dá se vyjet na velkou – je to krátké). Pak rovinka a mírně z kopečka, prudká pravotočivá, rovina do Braňan asi 800m, pravotočivá táhlá a cílová rovinka mírně do kopečka. Už loni jsem tam jel s tím, že se chci pořádně unavit a potrénovat a s výsledkem moc nepočítal (nakonec 4.). Letos jsem to chtěl zopakovat. Byla spojena kat. D+C. Takže na startu s Kilim (chyběl Martin Růžička). Zelinář přijel jentaktak. Na startu 40 lidí. Původně jsem si myslel – kdyby naše C kategorie jela solo – že za to vezmeme hned od startu s Adou, ale takhle jsem byl trochu mírnější v plánech. Jen se hvízdl start šel dopředu výbrorný Hurdálek, Zelí za ním, pak já, Karel Krejčí a už se to do kopce začlo natahovat. Nahoře se to škublo a i když Kili si nás dojel až vlastně v polovině okruhu a další D-kař Karel Juráň vlastně až v Braňanech, hned jsme jeli tempo s pravidelným střídánim. Které vydrželo celý závod. Juráň občas vynechal až v posledním kopečku odpad. Tepofka byla stále vysoká a rozhodně na to abych začal SMON jsem neměl sílu ani morálku. Takže do spůrtu jsme šli ve 4. Kili, jakožto jasný vítěz D už do spůrta nešel.

Rozložení bylo Krejčí (EXE Jeans) – vynikající sprinter, Hurdálek (KL Most) – výborný bajker, universál, Ada Zelí – (EXE Jeans) figura jak Zabel a já. Tempař s dlouhejma nohama – na spurt vyloženě ničemnej. Když jsme byly 4 tak sem si začal myslet na to, že by na mne mohlo zbýt nějaké prizemoney. A poslední okruh se trochu taktizovalo. Nakonec to odnesl Áda. Vyloženě si to zkazil. 2/3 cílový rovinky jel vepředu. Ale né tak aby se snažil odpoutat, jel takový celkem rychlý tempo a šetřil si kdyby někdo nastoupil. Jenže ho to akorát unavilo. Já jel hned za ním a kdž byl cíl na dohled zvedl jsem prdel a zacal spurtovat. Zleva mě ale vzápětí přeletěl Karel Krejčí, že jsem ani nestačil mu řádně zahákovat a taxem se nedíval kolem sebe jen kloval do řidítek. Nakonec 2-hej flek a 200 Kč. Dobrý. Takže když odečtu náklady: 140,- vlak, 50,- startovný tak jsem 10 korun v plusu. 8-)

Zpátky kolmo. Do Chomutova s Vráťou Stejskalem a dal mi výbornej po ionťák s chutí žvýkačky Pedro. Pak solo, ale s mírnym větrem v zádech takže jsem stihl i L-B-L. Moc jsem přál Voigtovi. Je to jezdec mého naturelu i když němec. No nakonec byl druhej jako já. 8-)

Ve čtvrtek jsem na závod lákal Tibora Csipku. Zajímalo by mě jak by špurtoval s tím Karlem. Tibor je výbornej na tenhle typ zátěže a trasa by mu délkou i profilem seděla. Ten brdek co tam byl, bych o něj neměl vůbec starost. Škoda, že nebyl. Klidně a rád bych mu i špůrta rozjel. Jinak Kili znovu potvrdil jak je na tom dobře. Byl hodně aktivní a to jak v brdku tak na rovinách, tak i když byl už v „gruppo líder“ sám z D-kařů. Spin je dobrej. Rozhodně zlepší šlapaní podobně jako dráhovej speciál s festkou.

Sobota: 120km. Klasicky od Svatýho ve Varech. Dobra sestava: Batys, ironman Kovy, budouci ironman Tom Báča, pan cyklista Krummer, Honza Omrai a mladí Vrbičák a Bačův brácha. Krum jel odpo do Plzně se synkem na Lopatárnu a tak spěchal a hned za březovskou přehradou jsme udělali lajnu a jeli 38 – 42. Sem ani nechtěl jet tak usilovně vzhledem k zítřejším závpodů, ale vzhledem k počtu ček na špici nestrávil hodně času. Vesela chvilka byla, když jsem dojeli u golfu manika. Docela dobrý kolo, hadry taky, tlustej nebyl ale vyšvihanej také ne. Hned se napáskoval dozadu a jak jsme postupně odstřídávali tak se propracoval až na špis. Hrdinně chtěl jet chvilku na špici ale rychlost klesala ze 40 až na nějakých 33 a bylo vidět že chlápek toho má po minutě hodně dost, tak ho Honza O. vystřídal, hned zase na 40 rozjel a chlápka už nebylo. Jinak před Bečovem klasicky zrychlil Krum a ja když si ho chtěl docvaknout tak mi začala střílet 11-ka vzadu. S ohledem na zítřejší polokriťas v Braňanech špatný zjištění. Snad jí nebudu zítra moc používat. Pod Mnichovem otočka a zpátky klidně. Před Tepličkou Ondra v autě jel do Plzně na Lopatu na Pohár či co to bylo za svazový závody.

Pátek: 40km. „Jódlovačka“ (c) Čonty. Pomaličku, jen aby se neřeklo a abych si omluvil snidani, oběd, večeři, 2-hou večeři, 3-tí večeři….. do půlnoci jsem vypletal kolo. A udělal jsem rozhodnutí, že v neděli pojedu do Braňan na SAL a MTB maraton v Český Lípě nechám klukům. Měl jsem domluvenou brigádu na sobotu odpo a vůbec by to bylo časově náročnější.

Čtvrtek: 130km. AVS: 33,07 (což jde, páč jsme měli spoustu zastávek). Že by se začalo blýskat na časy? Na srazu už 4 lidi. Onťas, konečně Csip a zase Marek Radný. Směr Waldsassen na poštu pro rychloupínáky. Šabiňák relativně v klidu, v Loužku mi dal Mára spurta na vrchařsko-rychlostní premii. V chebu to pak otočil kvuli práci. Ve 3 pak WS, Schiding, Pomezí, Frantovky a domu. Joinťas ztrácel a stále nás posílal pryč. Sadisti sice čekaj, ale tentokrát jsme ho ušetřili. 8-)

Když jsem šel večer pro stahovák na kliky k Čontymu, tak ze schodu mě krásně boleli stehna. Zítra jen lehká noha. Ale jasno nemám jestli mám jet MTB či silnici v neděli.8-/

Středa: 90km. Ani dlouhý, ani krátký, ani rychlý, ani pomalý takže nehodnotím. Původně jsem chtěl do W-sassenu a pak přes Selb, což by dalo něco přes tu povinnou 100-ku, ale jsem si uvědomil, že Eurosport dáva od 16-ti klasiku „Valónský šíp“ tak jsem ve Waldsassenu obratil a proti větru jel domu (AVS 31,7 km/hod) a trénink pokračoval doma u telky. Moc pěkny zase.

Nejdřív drama jestli dojedou ujetýho Jense Voigta, kterýho mám dost rád (tím spíš, že mi Jirka Říha ve Španělsku řek, že mám styl jako on 8-)) jelikož jezdí hodně aktivn. A když ho sjeli a začal závěrečnej spravedlivej kilometrovej hodně prudkej berg do cíle, tak kdo vyhraje? Vepředu napáskovaný vedle sebe vítěz nedělního Amstelu Di Luca, mistr světa Oscar Freie, Kirchen s Fassa Bortolo a loňský vítěz Davide Rebellin . A za nimi další hvězdy. No nakonec Danilo Di Luca. Zaslouženě.
Jsem maximálně nerozhodnutej a váhající co mám jet za závod v neděli. Na silnici se totiž jede 3. díl severeočeský ligy v Braňanech. Okruhovej závod sice jen na 30km, ale s rozjetím a cestou dom kolmo by to dalo přes 150 km a slušnej trénink. Navíc snad bych i nějaký body urval a zazávodil a třeba i v úniku se ocitl s kamarádem Ádou. Nebo jestli jet už v sobotu po obědě s klukama do České Lípy na 1-ní závod ČP v bikemaratonu. Je to totiž současně i přebor SKP a já jelikož za policejní klub jezdím tak cítím, že bych tam měl být. Zvláště pak když letos se nekonají přebory na silnici. Ale jsou to přeci jenom bajky a startovný je docela drahý. Rozhodnu asi až v pátek a možná v sobotu.

Úterý: 140km. Vydařené úterý. Začalo to omluvenkami od Jeníka J. a Jirky B. Onťas, že to také nestíha a tak jsem s ním domluvil sraz na 15,15 u mě a že pojedeme do Bundes na poštu pro rychloupínáky a do Aldi pro comp. V práci jsem měl zimáka a přes předpověď bylo sucho. Takže jsem po 14-té vyjel směr Kynšperk, tam koupil u Šímy novou placku za 335 a mastil dom, že vyměním kolo. Jenže jsem před Sokolovem v protisměru potkal Marka Radnýho a bylo jasný, že si přečet pozvánku a jede na trénink. To mi udělalo radost. Jednak, že někdo čte sporťáky.cz a pak taky samotnej Marek. Jezdil zatím hlavně MTB (ale i na ostrovské 100-ce jsem ho potkal) a i když mám dojem, že jsem s ním neprohrál, tak ho pokládám za dobrýho jezdce. Na bajku je šikovnej a vůbec na kole dobře vypadá. V neděli mi navíc Pávis v autě říkal, že jel s nimi v sobotu od sv. a že jel wuelmi dobře. Takže jsem se na trénink těšil a si i řikal jesi mi v kopci nenaloží. Waldsassen odpad páč Mára musel být v 18 v práci a tak jsme jeli klasickej okruh přes Loket, Doubí a Bečov. V serpentýnach nad Loktem první intenzita. Dával jsem to celý na 53×17 a na sílu. Péťa si jel svoje (jel na zimáku – nemá jednici přpravenou, ho asi budu muset zprdnout 8-)) a Mára se držel. TF 167 a zdálo se mi, že víc ani nemůžu. Ale asi 3 serpentýny před vrcholem mě začal předjíždět a jen jsem se ocitl za ním tak bylo jasný že můžu víc, tak ze sedla a zase před něj a pár metrů jsem na vrcholu k dobru měl a TF 172. To samé se dělo v Doubí. Akorat že tam jsem jel celý ve stojce na 53×16 a natepal 175. Rovinu na Bečov jsem chtěl volněji tak 30-kou, ale Mára to hrotil, Ontík se taky nijak necukal a tak jsme jeli stále 36 – 40 a pod kopcem na Krásno bez regenerační části. Měl jsem plán že kopec pojedu 5 min v sedě na těžko 53×17, a dalších 5 min ve stoje a vzádu o zub težší. Márovi jsem trochu odskočil právě v polovině, když jsem zvedal zadek. Ani pak to nevzdal a stale jsem ho měl tak 20m za sebou a až na té poslední části bez zatáček ještě pár metříků ztratil.No nakonec jsem z toho udělal letošní maximum na měřeném úseku a na horizont mi scházelo tak 200 m. Nahoře jsme se rozdělili a zbytek švihu už v poklidu a jen pár max. 2-minutovejch intenzivnějších úseků. S tréninkem spokojenost. Škoda jen, že nás stále nejezdí víc. Aspoň osazení jako v loni by mě uspokojilo a zajímalo by mě jak by srovnal třeba Honzík J. nebo Tibor či Bláža s Markem.
Zítra snad konečně Waldsassen. Bohužel solo. Ale už jsem zlomenej na tu Lopatu. Jakmile bude příležitost zkusím si to. Hauwgh.

Pondělí: 80km. Na úvod týdne docela dobrá délka. Jel jsem se podívat a případně koupit nějaké levné cyklodoplňky do Waldsassenu, ale nedojel. Za Chebem déšť a hrom a ˝ hodiny stal pod stříškou zavřenýho stánku v tržnici Dragoun. Zpět v mokru kolem Jesenice. Zítra si vezmu zimáka s blatnikama.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>