Viki 24. 10. – 30.10. 2005

Kolo na hřebík?!.

Za tento týden: 300 km Celkový počet: 21410 km

Neděle: 20 km. Méně než minimum. Morálka lína, nicméně těch 300 km za týden se mi taky nezdá, že by bylo vyloženě málo.

Sobota: 70 km. Ach já houska propás v telce svěTák v cyklokrosu. Myslel jsem, že je až v neděli. Smůůůla. Aspoň, že jsem ten čas na kole strávil. Jel jsem se mrknout různými oklikami na start eliťáku a hobbyfáhrerů. Zdá se mi, že účast na Bahnech je čím dál slabší. Závodníků bylo málo. Promluvil jsem s Márou, pozdravil C40-ku, pořadatele Krumpyho, Metyho a Dan a jelikož nikdo na kecání nebyl tak vydržel jen jedno kolo, povzbudil Lukyho Kopeckýho, který býval parádní a výkonnej rider, paxe ztučněl a teď to vypadá, že začíná kolo zase brát vážně a jel dom.

Pátek: 60 km. Chlapci Team Bike Březová měli sraz ve 13,30 ale se mi ani s nimi nechtělo – už sem cejtil to mlíko ve stehnech při snaze o dojeti Tibora a nebo uvisení Honzíka v terénním stoupání.Ani trochu se mi nechtělo a nebýt Ren je tam 0 jak vyshitá a bez výčitek. Směr Bečov a dál na Mnichov – silnice je už spravená, nová a krásně hladká – k prvnímu přejezdu. V ideálním podzimním jsme potkali v protisměru postupně pana cyklistu Theodora Černého (nezdraví), jistého Gregora (nezdraví) ….kam by dojeli kdyby měli zdravit každýho strejce či tetku na kole, žejo …….. kluky Krummery s Švejstilem (ti zdravěj). Aspoň že jsem u jednoho ze 3 opravovaných mostků našel zánovní špachtli. LuKo

Čtvrtek: 50 km. Si řikám, že už si žádnej cyklohardware nekoupím, protože toho haraburdi mám na hákách doma (viz. obrázek výše) a v krabicích pod nimi dost. Mám jednici, treninkový kolo, časokolo, MTB, cyklokrose, zimáka ve sklepě ale vždycky se najde něco co prostě nutně potřebuju. Po sedlu SLR, karbonovejch klikách FSA, cyklokrosovým rámu, cantibrzdách Avid to je zadní disk na časokolo. Je jasný, že ho fakt NUTNĚ potřebuju. Třeba na letošní časovce MRSACu nevím o nikom, kdo by byl s lepším časem přede mnou s z drátama vzadu. HED A i když jsem si řikal, že 24 plochejch drátů a vysokej ráfek taky neni špatnej, tak proste bez disku. Už pro ten "cenny pocit jistoty", časovkář bez disku jakoby nebyl, kolik máš disků – tolikrát si člověkem a pod. Už jsem na něj dávno myslel, ale 26" zas tak běžný nejsou a balík za něj taky nechci dát. Takže na triatlet.cz jsem objevil disk HED a teď čekám až se dopraví do Sokolova abych ho mohl zkouknout.

Středa: 20 km. Je to málo a i když se ujišťuju, jak se těším na odpo a na kolo, tak opak je vlivem různých okolností pravdou.

Úterý:  30 km. Pozdě z práce, 1/2 prokecáno s Ančou, takže na projetí zbyla hodina. Večer mi řikal Venca Sobóťa (Btw.: dlouhej TT za cca. 9,38), že loni jezdil v zimě s Radkem Piskáčkem hodinu a půl až dvě vždy večer od 19-ti hodin. To se mi líbí. Do toho půjdu. Po známych, speciálně vybraných trasách (i když úplně ideální by byla komunikace mezi Chomutovem a Mostem – rovná, hladká a ještě možná trochu přisvětlená od velkostrojů …. ale ta je o 100 km dál) to nemůže být nebezpečnější než za světla. Vzadu mám 2 blikačky a nějakej reflexní pruh na hadrech a vepředu blikačku a halogenový světlo. Bude to good. Už se těšim.

Pondělí:  50 km. Vlažné zahájení avizovaného najíždění na novou sezónu. Po 3 dnech totálního nicnedělání se mi na kolo nechtělo ani trochu a když jsem se rozjel tak s pocitem, že i ten zbytek fyzičky je v háji. To sem si potvrdil i v práci – dobíhal jsem asi 200m na poradu a když jsem si sedl, nemohl jsem to vydejchat a začala se mi motat hlava….možná výšková nemoc, páč sem musel překonat převýšení jednoho patra. cyklistika naživoZprovozňování zimáka se jeví jako běh na dlouhou trať: v neděli večer výměna pláště a špalků, včéra večer výměna lanka šaltru, seřízení brzd a porovnání blatníku a stejně mi zadní trochu škrtá. Ocelovej rám Fort s Tange trubek se moc neosvědčil. Závodit se na tom nedalo jelikož byl těžkej a blatníky se do něj taky špatně vkládaj. Do tý jejich přední vidlice je to prakticky nemožný.


4 thoughts on “Viki 24. 10. – 30.10. 2005”

  • Eště jednou já, na tom ironovi se kolo jezdí po rovině nebo je to třeba jako okruhy v Tuchořicích, ne-li Brandov?:) Dikys.

  • Wickey napsal/a:

    Většinou se snažej pořadetele udělat to co nejplacatější a nejrychlejší, aby byly dobré časy a mohli jít domu. Ale třeba takovej EmbrunMan Triatlon je hodně do kopce. Tak prubni aspoň Sadskou. Tam je tušim 3 km plavání, 80 kolo a 20 beh.

  • Wickey napsal/a:

    Bezpečně. Je to závod českýho poháru v dlouhým TT a při dlouhým sou háky zakázaný.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>