Viki 4. – 10. 7.

kulový blesk

Za tento týden: 700 km
Celkový počet: 13360 km

Neděle 180 km. Mistrák SALu v Tuchořicích. Na start s Tibym v jeho zánovní Oktávě – se s ním jede dobře. Přestože to praská i 140 km/hod tak nemám pocit, že by nějak riskoval. V Tuchořicich před 1/2 10-tou. Akorát na přihlášení a krátké rychlé rozjetí. Na startu severočeská špička až na pytláka Říhu. Navíc kluci z Kladna Hovorka (min. týden výborně v úniku na UAC či masters s Krobem), Burgr a taky Tom Vitáček – což je pan rider. Startovalo se všechno naraz, takže balík docela početnej. Naštěstí okruh je celkem náročnej a tak to řídlo a řídlo a se přelejvalo. První kolo (cca. 25 km a jeli se 3) relativně v poklidu. I když v poklidu je pojem kterej neni ten správnej. Do kopce se jezdilo hodně rychle (a odpadalo) a úvodní kilometry jsou docela muka – nuntno si hlídat pozici ve velkým balíku, aby ček nenajel do kopce hodně vzadu, občas zacelit díru, kterou nechal někdo slabší a číhat jesi někdo z tvý kategorii nezaháčkoval a vzhledem k tomu, že mají dost síly i kluci který nenatrénujou tolik, tak je to divočina. V nájezdu do 2. kola jsem měl nejslabší chvilku. Za Tuchořicema je kopec, pak krátká rovina a za kopec. Do prvního už sem najížděl blbě a zezadu a špic se mi pomalu vzdalovala, naštěstí když na té rovince sem zaháčkoval Martina Štěcha a když začla ta druhá část tak jsem šel přes něj a čelo si docvak. On ale ne a neměl jsem z toh dobrej pocit. Ale ve sjezdu si nás ještě s několika dojel, tak jsem byl klidnější. Před naší grupou bylo v tu chvíli asi 7 lidí a Pávis když viděl, že Michal B. nejede (defekt) tak se rozhodl, že si je dojede a to taky udělal. Dobře pro nás a špatně pro ně.
Ještě loni sem si řikal, že jít s Pávisem do úniku je poukázka na stupně vítězů. Letos ani náhodou – leda poukázka do šrotu. Jet s ním tak se utavím a procouvám k lidem s kterýma normálně nejezdím. Teda pokud to vůbec dojedu. A jak bylo vidět tak postupně z čela začli odpadat Ivo Netík, Gusta Konop, Kuba Vaněk …. a zůstal s ním jen ten lepší Jeřábek a tak i do cíle dojeli. Skiby (jinak taky výbornej) se je snažil dovaknout, ale nepovedlo se mu a nakonec 3. Takže tihle 3 byli před naší skupinou a v nájezdu do posledního okruhu krom A + B-kařů byli ještě 4 mé soupeři z kat. C: hlavně celkem aktivní Zelíčko Áda, Karel Krejčí, Martin Růžička s kterým se nezdravíme a sámoška Tom Vitas. Za Tuchořicema už sem nevidel Martina a ani Vitase. Jenže ten měl defekt, z auta mu ho vyměnili, nicméně se asi vyťavil sjížděním a v dalším kopci už nebyl a tak jsme zůstali 3 c-kaři a ostatní: Šupy, Čapek, Ivo Netík, Gusta, Martin Štěch, Víťa Válek, Martin Rytych a Rudla Chlad a ještě tušim asi 4 a Kuba Vaňous, kterej fšak v polovině posledního kola defektil. A „Úkol zněl jasně“(c) Pelíšky: nedovézt si muže v červeném dresu EXE – teda hlavně Karla Krejčího – do spůrtu. Navíc sem cítil (ale možná placebo efekt), že se začíná projevovat účinek nápoje Big Shock. Doporučil ho Palinko Kódl. Maj ho v Penny 1/2 litru za pouhých 20 Kč a přitom má všech povzbuzujících látek 2x víc než Red Bull. Ještě jsem to nekontroloval, ale věřím …. zvlášť po dnešku. 8-) Takže jsem v kopcích začal jet trochu aktivněji a vepředu a i když se to v předposledním kopci nepovedlo tak v cílovým, když nastoupil Šupy a já si říkal když jet tempo tak za ním, už jo. Šupyho sem sice nedocvak, ale ve skupině byl 2-hej a celkově 5 …. a to se mi líbí.
Co jinak: Pávis o třídu převyšuje zbytek, Batys teď trénuje s ním a tak je na tom taky výborně a škoda že defektil, což platí i u Kuby i když má natrénováno míň a na dnešek spal jen 2 hoďky pač uklízel po MFF v KVˇ, SKP Most mají pěkné nové zelenošedivé dresy a Skiby jel zase pěkně celkem. Mi je divný, že před týdnem dojel na UAC asi kolem 8 fleku. Márty Ryty sem si fšim že už nemá žlutý RB ale pěkné nové Spyder od Sponzora. Ruda Chlad taky celkem gut a potenciál má. Chce to jezdit. V cíli mi trochu s výčitkami řekl, že jsem moc aktivně nejel. Má pravdu, ale já byl zkraje rád, že jsem rád. Od Šupyho vždycky čekám víc. Po Španělsku a jarní treninkové konfrontaci v oklí Valče to stále není ono. Jaxtax zajel v postatě jen Jesenici. Asi je pořád chycenej z toho přecházení nemoci. Taky malej Kili jezdil dlouho v čelní grupě a zaujal – já jezdím z kopců opatrně, ale Ludva jezdí superopatrně. B-kaře nakonec vyhrál Martin Štěch a to je úspěch kerej mu přeju. Soupeři jeli dobře Ivo Netík, Gusta a Honza Valeš, kterýho jsem dlouho neviděl. No ja ty C-kaře. 3 kilča a 30 bodíku zahřejou, Zelíčko za mnou a Karel 3. Tiby nejel zle. Čelo ztratil v nájezdu do 2 kola kde jsem měl i já krizi největší. V D defektil Kili hned v 1-ním kole a tak asi vyhrál Olda Huja.
Cesta dom s Michalem a šišky. Včetně závodu a všech různých popojížděk jsme měli Average 33,8. Z háku jsem v podstatě nevylez.
A můj kůň Jens Voigt je ve žlutém na Tůře.
Jaxem byl docela zlomenej po vrchách v Litvínově, tak dnešek mi docela nalil trochu ošidného optimismu.
A díky žateckým za pěkný závody.

Sobota 100 km. Od svatýho s Ondrou, Michalem a Paulikem Novotným. Celkem volně ale mozna to i bylo moc. S Paulikem se dobře kecá a zvláště výrok o únavě a tréninku a dávání si se mi líbil: „Nemůžeš ždímat suchej (vyždímanej) hadr“.

Pátek 20 km po ránu. Zatím. V mokru a na odpo to nevypadá jinak. Spíš na TV odpoledne u TdF. No aspoň budu odpočatej. Hlavně abych to nepřehnal s jídlem. Nicnedělání, toliko ku žrádlu člověka nutí. Průběžně sleduju seznam přihlášených na amatérskou republiku. Zatím je tam asi jen 14 lidí všech kategorii. V mý kategorii je tam čerstvě i Paulik Kozlik. Sám jsem na něj zvědav jak mu to sedne. Rozhodně to je v současné formě hodně qualitní soupeř. A kluci co jezdí Masters budou taky naštípaný. Boštík, Vitas, Mareček a samozřejmě pan Radek Krummer …..určitě na hromadnej závod Rosťa Man a Wurz a možná i Martin Růžička. Sem si i na dres dělal čáku, ale čím víc se blíží den D jsem skromější. Nicmeně tu bednu v čásovce chci a do padálu budu bushit jako bejk. 8-) Silnice je i trochu o štěstí. Těším se moc.
30 km odpo. I bych jel víc. Ale jsem pohovořil na srazu bikerů (Honzík j., Palinko a Joinťas) a pak spěchal na dojezd. Zase pěkný crash. Ja zajímavý, že ti kluci i když letěj k asfaltu 60-kou tak se jim celkem nic moc nestane. Ani nijak dramatický odřeniny nejsou na nich vidět. Asi když nenarazí do pevný překážky a jen se po tom kvalitním asfaltu „sklouznou“, tak se to dá.

Čtvrtek 100 km. Obligátní a povinná stovečka, obligátní 30-kou. Kolem KV – N.Role, Ostrov, Bečov, Krásno, Soko. Bohužel sólo. Skoro celý den močilo a tak byla klika, že to po přenosu TdF jakžtakž uschlo. V proti sem potkal dr. Paulika Novotnýho a u Tepličky dr. Pepika Andrleho. Jinak pusto prázdno. Moc dobře se mi ale nejelo. Celý den snížený přísun cal (broskev, 2 jabka a pár vitaminovejch bombónů) a tak na 70 km jsem měl už docela hlad. Jsem zvědav jak se mi pojedou nedělní Tuchořice. Zelíčko mi píše strašidelný SMS-ky, že vorve Šupyho v každým kopci na trénink, tak nevimnevim. Snad to na bednu v C bude.

Středa 130 km. AVS 31,5 km/hod. S Ondrou a Michalem spich u SV v KV v 9. Byla tam i parta Karla Procházky, Štefan Z., Roman J., dr. Novotňásek a ještě asi 2. Ale ti jeli jinam. K nám se přidala ještě TV star ze záznamu ČT a adept na „Čestmíra“ Tom Báča(půjčil na X-teře v Hluboké při závodě Řehulovi nýtovač Crank Brothers a ten mu ho za odměnu ztratil). Za týden absolvuje qualifikaci na letošní Hawaii v Curychu. Za kolonádou se ještě přidal Franta Böse s možnám nejlepším kolem v regionu – karbonový Merckx na Recordu a s různými placatými papundeklovými doplňky. Ten zase v pondělí jede na TdF kde bude po 2 dny, kdy se jedou horské etapy úterý a středa, ofiko VIP hostem týmu Saunier Duval (letos za ně jezdí Tafi a tak jsem ho poprosil o případnou podobenku ) včetně jízdy v koloně doprovodných vozidel. Takže jsem jeli na M.Lázně, Kynžvart, Kladská, Prameny, Soko, Boučí, Vřesová a já pak ještě s O+M nad Tatrovice. Franta Böse se držel až do Kynžvartu. Je to starší ročník a doufám, že pak byl rád, že jsme mu ujeli. Snažil se celej švih Michal. Tahal špice a na kopcích byl první vždycky. To ale hlavně proto, že Ondra byl votrávenej a měl starťáka z odpolende. Tom Báča byl ráno plavat a snad i běhat a tak jsem do kopců nebyl poslední, a to mi hned ten trénink chutnal víc. Zvláště v kopci nad Boučím mě Michal pekně koučoval a tepal jsem 176. To už se mi dlouho nepovedlo. Takže pěkný trénink.

Úterý 90 km. Skoro celý den chcalo a tak na kolo až po skončení TdF. Průměr lehce nad 30. Trasa do Kraslic, Soko a na Kynšperk. Docela jsem ještě cítil stehna z víkendu. A nějak se nemůžu dostat na vyšší tepy. Dnes max. 165 a to už docela bolelo. Snad bude zítra líp a nějaky sparing k tomu.

Pondělí 50 km. Po 3-set kilometrovém víkendu jen pomalu. Brzy ráno před prací, snídaní a na dobrou chuť 35 a odpo 15. Snažím se domluvit trénink s klukama na svátky, ale každému se to hodí jinak a navíc má pršet celý den. Doufám, že budu mít vůli vyjet i do mokra. 2 dny odpočinku se mi vůbec nelíbí. Na Tůře pěkný špůrt. Zvláště to jak Robbie McEwen se cpal k „volantu“ Stuarta O´Gradyho bylo vypečené.
Na čásu dle počtu chlapů v první 40-ce tipuju pořadí CSC, Discovery, Phonak, T-Mob až 4-ej a Gerolstaineři 5-tí


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>