Viki 28. března – 3.dubna

Závody se blíží, chtělo by to zrychlovat.
Za tento týden: 800 km
Celkový počet: 4840 km

Neděle: 180. Jelikož mi sobotní parťáci řekli, že jedou až odpoledne a rovnou do Plzně do školy, tak jsem chtěl jet se Zbyňou a Emilem Hošmanem do Německa. Na pěkné silnice bez děr potrénovat. Jelikož ale zdržení, na výjezdu z domova umocněné ještě vracením se pro pas, způsobilo, že mi kluci ujeli a tak jsem jel zase ke svatýmu. Tam sem přijel taky pozdě. Takže si to šlapu na Bečov. V protisměru potkal Míru Brila a že jsou kilák přede mnou. Míra nechtěl jet se mnou. Že prý má předepsáno jet TF tušim 138 až 155 a se mnou že by to určitě nedodržel – hmm, fakt poctivec. Vídám ho stále samotnýho a divím se mu. Ale asi ví co dělá, i když u Míry to neni jistý. Tak jsem si založil a v Bečově je domlask. Míra Rajšl s bráchou Michalem. Vaňous a Krummeři. Junior Radek jel na letošní novince: carbonovým rámu Cube. Zatím v Čechách jezdí údajně je 3 kousky (2x Krummeři a reprezentační triatletka Lucie Zelenková). Na první pohled je to pěknej rám, nikde neošizen a karbonová vlákna na slunci a pod vymakanými stehny vypadaj opravdu profesionálně. Malej Radek na tom bude hodně dobře. Má za sebou 3 soustředění v teplých krajinách, ale co je nejduležitější je to, že ho kolo hodně baví.

Do kopce před Mnichovem se jelo docela rychle – na mě. Sice sem tam byl, ale po včerejšku a ranní stíhačce se mi jelo nedobře. Naštěstí zbytek švihu už to bylo jenom lepší. Jli jsme stejně jako včera jen jsme vynechali okruh kolem Jesenice. Posledních 30 se i Tibor připojil. Na jedničce. Ranžír už jsem si tak nedával jako včera. Ještě jsem je do Poříči doprovodil a honem domu na Eurosportu už běželo Kolem Flander. Krásnej závod. A Boonen zaslouženě. Navečer ještě 30 km na vyťapání. I s vyšlapáním AVS přes 30.

Sobota: 150. Správná pracovní sobota. Se Zbyňou, Pávisem, Batistonem, Vaňousem a Radkem Krummerem. Sraz ve Varech u Sv. a na rozjetí pomalu až do Mnichova, kde se Radek odpojil a pak svižnějším tempem do M.Lázní, Kynžvart, kolem Jesenice, Cheb a zadem domu. Jelo se mi dobře a páteční volno zabralo. Zbyňa to od Jesenice obrátil pač začal trochu ztrácet a jel domu takže měl o 20 míň. Ale jel zkušeně a jak pěkně na kole vypadá, tak dobře i jezdí. Od Chebu jsem se docela snažil a jezdil dlouhé špice až k TF 170. A skoro celej „ranžír“ před Sokolovem jsem jel 45 km/hod a s bočákem. Na ceduli mi sice dali Ondra s Michalem spurta, ale to mi neva. Trénuju na úvodní časovky. I když je zase otázka jestli je dobré trénovat na časovku a před tím se 140 km rozjíždět? 8-) Ale určitě jo, protože mě to baví a hlava je nejduležitější. Průměr 31,75 km/hod.

Pátek: 60 km. Odpočinková vyjížďka s Péťou jOinťasem a Honzou Jiříčkem do Klingenthalu pro magazín Tour.

Čtvrtek: 130km. S Honzou Jiříčkem proti větru na Vary a Kyselku, Ostrov a přes Hroznětín a Novou Roli z5. V serpentýnách nad Loktem se přidal Míra Bril. Kluci jeli vesměs v háku a do kopce se snažil jen Honza. A jel pěkně. Nad Loktem jsem ho utrh až v uplným závěru, v Doubí to prý ještě rozdejchával a nechtělo se mu (takže ani ja se pořádně nezmáčk) a v kopci před Moříčovem taky visel dobře. Z Ostrova už relativně v klidu…teda až na berg z Odeře do Děpoltovic, v Chodově, nad Lomnicí (od Jiřího – udržet rychlost 30 km/hod) a nakonec i na Břízku. S TF jsem se dostal na maximálně 174. To se mi zdá dost málo. Zvláště když můj kamarád a vrstevník a soupeř Áda ze Žatce si ve středu tepe i 190, jak mi řikal do telefonu. No možna je to tím, že měl kvalitnější odpočinek. V Sokolově jsem měl 100 a jelikož jsem chtěl překonat to měsíční maximum tak ještě 30 namotal. Nejdřív s Tiborem a pak s malým Kilim, který jsem potkal. Takže 3330 km/měsíc. NWR. New Wickey Record. Přesto o 670 méně než Ondřej Sosenka. Rezerva tam je. Prvních 6 dnů v březnu jsem nenatočil vůbec nic.

Středa: 100km. Měl jsem se sice zase svézt s Killim jr., ale jsme se asi minuli, takže celá trasa hluboko v kompenzačním pásmu. Kdyby nebyl začátek sezóny a tedy nutnost najíždět, tak bych v takovémhle vození neviděl smysl. V tuto dobu to snad nějaký význam mělo. Když zítra najedu 110km, tak si udělám osobák v km/měsíc. Platný rekord je 3300 km z července r. 2003. Počasí má přát a na sraz se taky snad někdo dostaví, tak to určitě vyjde.

Úterý: 110km. S mladším Ludvou Kilim jsem měl spicha až v 16,00 a já se těšil i když mi do telefonu říkal že nechce nějakou dardu protože najel hodně o prodlouženým víkendu. Já byl nastartovanej na rychlejší a delší trénink. Trať klasická: Loket, serpentýny jsem si zrychlil na 53×17 a nahoře počkal, v Doubí ve stojce 53×16 s TF 170 a Ludva ne a ne opustit odlep. Vydržel až nahoru. Na Bečov v klidu a na Krásno 10 min. test. Začátek je v té spodní vracečce. Věřím a o doufám, že se to za 10 min.

Sokolovský deník – 30.4.2005

Letos osmnáctidílný seriál začal časovkou na deset kilometrů v Trmicích, s nadějnou jarní formou vyhráli svoje kategorie Tomáš Viktorín, závodník Sportovního klubu policie Sokolov, a Ludvík Killinger starší, ten dokonce se čtvrtým časem absolutně, vždyť je to loňský amatérský mistr republiky padesátiletých. Mezi nejlepší áčkaře ligy se osmým místem zařadil Ludvík Killinger junior, který s otcem tvoří základ družstva Cyklosport Sokolov. Na třetí stupínek čtyřicátníků se vedle Viktorína postavil Martin Růžička z Chodova a týden nato všichni tyto výsledky zopakovali v Bžanech u Teplic, kde jízdu na čas po sedmnáct kilometrů dlouhém a kopcovitém okruhu vyhrál Ondřej Pávek z Nejdku.

Poslední dubnovou neděli se jel okruhový závod v Brňanech u Mostu, na taktické manévry nebyl prostor, kdo chtěl uspět, musel „jet“ od začátku do konce. Časovkář Viktorín chtěl opět vyhrát, ale skončil druhý:
„Za návsí nastoupil Adamec, to bylo dost brzy, stihl jsem ho předjet, ale zezadu přilítl Krejčí a uplatnil svoje extraligové zkušenosti,“ popsal závěr kroužení sokolovský jezdec. Těsně za ním byl starší Killinger nejrychlejším déčkařem, mladší Ludvík se pak v závodě nejmladších mužů udržel v silné skupině a dospurtoval na desátém místě.

Začátek je to pro Sokolov výborný, dva zástupci vedou svoje kategorie, na lepší postavení družstva by však Killingerové potřebovali třetího do bodování. V seriálu ligy následuje dvoutýdenní přestávka, dalším závodem bude v neděli 8. 5. horská časovka jednotlivců z Litvínova na Lesnou.

AStrans cup SAL 2005 po 3. závodech:

muži A (do 29 let): 1. Rytych (Chomutov) 81 bodů, 2. Čapek (KL Most) 75, 3. Killinger (CK Sokolov) 55, 4. Skýba (SKP Most); muži B (do 39 let): 1. Štěch (CK Žatec) 67, 2. Netík (TTT Teplice); muži C (do 49 let): 1. Viktorín (SKP Sokolov) 87, 2. Adamec (Chomutov) 71, … 7. Růžička (RC Pfeil Hof Chodov) 50; muži D (do 59 let): 1. Killinger (CK Sokolov) 90, 2. Juráň (Author Teplice) 81, 3. Kasal (Ústí). Celkem 142 startujících.

Družstva: 1. Exejeans Spyder Chomutov 240 bodů, 2. TTT Teplice 229, 3. M+S Česká Lípa 220, 4. Author Teplice, 5. KL sport Most, … 10. Cyklosport Killinger Sokolov 145. Celkem jede 24 klubů.

Fotografie: Vedoucí skupina najíždí do posledního kola v Brňanech. Zprava sokolovští jezdci Tomáš Viktorin a Ludvík Killinger, Hurdálek a vlevo Adamec.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>