Chebský a Karlovarský pohár 2009 u konce

Duo z Kolové na muldě (Říjnový bike)
Duo z Kolové na muldě (Říjnový bike)

Celoroční soutěže cyklistů Karlovarského kraje jsou u konce. Minulý víkend se uskutečnil Chodovský maraton (výsledky), poslední z osmi závodů Poháru Karlovarského svazu cyklistiky. Tento víkend byla napsána poslední věta románu s názvem Chebský pohár. Říjnový bike závodníky provedl po jak jinak než kořenitých hvozdech u přehrady Skalka.

Ještě se vrátím k Chodovskému maratonu, s nímž termínově kolidoval chebský závod Děti na kole. Oba závody přitom (do jisté doby) patřily do Karlovarského poháru. K tomuto problému se vyjádřil Luboš Hranička (TJ Plamen Chodov): „Škodou je jen, že při vyhlašování v zázemí poskytnutého hotelem Nautilus v Chodově jsme museli spoustu cen předat v zastoupení. V Chebu totiž nepochopitelně uspořádali pro mládežnické kategorie závod Děti na kole se startem v průběhu hlavního závodu. Za nás, pořadatele závodu připravovaného s pevným termínem již od letošního března, k tomu nemáme co dodat. Pouze jen to, že spolupráce pořadatelů, až na výjimky, je v Karlovarském kraji stále jen v plenkách. A to již přes 10 let.“

Hlaďoši ml. (Na Zelenou horu)
Hlaďoši ml. (Na Zelenou horu)

Spolupráce pořadatelů na plánování závodů není na tak mizerné úrovni, jak zmiňuje Luboš Hranička. Výše popsaná termínová kolize ale jasně ukázala, že je třeba se ještě více snažit, aby kvalita zdejšího cyklistického života postoupila o další krok dál. Pro pořadatele připomínám, že na stránce Kalendáře závodů je sekce Plánování závodů na rok 2010.

Hlaďoši st. (Říjnový bike)
Hlaďoši st. (Říjnový bike)

Nyní nastává doba běžeckých závodů, kterých se mnozí z cyklistů rovněž účastní (pro inspiraci jmenuji Martinu Kabilovou, Lenku Jandovou a Péťu Ontka). Naštěstí jsou tu ale ještě i cyklistické závody. V den státního svátku 28. září se pojede o čas na Andělskou horu, v sobotu 3. října si budeme moci vybrat mezi Renault marathonem a závodem do Waldsassenu. A pak jsou tu menší závody z Poháru Peruna.

Počasí je a má nadále býti venkovním aktivitám příznivě nakloněno.

Foto: Iva a Karel Rousovi


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>