Jarní soustředění 2005: Lloret de Mar @ Spain

10.3.2005 čtvrtek 170 (790)

SK Dynamo DachauČtvrtek je doma hodně tréninkový den. Dnešek se také vydařil. 170 km a první kopec. Řádný kopec. Nic prudkého, ale přes 20 km stále do kopce. A 42 x 23 tam bylo založeno docela často. Nic tak Dlouhého asi v našich geografických šířkách není. … na Klínovec z Ostrova? Něco jiného. Jiný profil a délka taky neodpovídá. Na kopci městečko Sant Hilari. Hm, i dojezd nějaky tappy by tam mohl být. Začátek klasicky. Kraťas napřed a když jsme ho dojižděli, tak to švihal vedle nějaké holčiny. Neurčitého věku a pohlaví. Ze Zlína. Její tvář mi náramně připomínala Jirku Folvarčíka. Když jsme odbočili na Hilari, tak Jirka s Kraťasem jeli směr Girona a Jindra s Kadlem na přehradu kde jsme byli tuším v úterý. Takže v 5-ti moc pěkná práce. Na chvíli jsme ztratili Zelího, to jsem tepal asi 162. Ale paxe zvolnilo a tak to docvakl. K vrcholku jsem cítil i lehký náznak křečí do vnitřních stran stehen. Kluci – Pávis, Šuplík a Michal jeli pěkně. Sem zvědav jak jim půjdou závody. Šuplík se mi zdá přeci jen do těch kopců těžší. A na Jirku Říhu jsem taky moc zvědavej.

S kopce trochu zimina. Si nedovedu představit jak by bylo kdyby nesvítilo slunce.

Na focení v horách podmínky nebyli – opar a minimální viditelnost.

Počasí vypadá tak, že co den to stupeň tepla navíc. Teď už by mi nevadilo kdyby den močilo. Loni v chorvatsku jsem byl nervoznější, když jsme vypustili kvuli děšti po dvou dnech najíždění.

A to jsou fakta!V Blanes u pláže zastávka na focení a šišky dom. Talíř těstovin a směr DIA (= španělský Penny). Poučení: příští rok žádné bedny od banánů narvané jídlem. Vše mají tady a zdá se že levnější. Cash: 4 hořký kokošky 73 – 75 % čokosložky, 4 bílé jogurty, litrovka piva, 3 l vina Castilla de Velasco za celkem cca. 5,50 Eur. A 1/3 Amstelu tu stojí jen 40 Eurohalířů. Za odměnu po dnešní práci litr píva Sant Miguel a něco červeného. Na motání to docela stačí. Snad aspoň brzo usnu. Rád bych tu měl členy rytmické skupiny: Fishiho, Onťase a Tibora a Honzu Jiříčka. Toho jsem si oblíbil. A Damy by tu mohl být.

Áda vypije klidně půlitr bílků a hleny mu nevaděj.
Já už se těšim domů. Né dneska, ale celkově.
Letos se tady málo jí. Loni to bylo lepší. Už třetí den jsem blil. © Bátis
Bože odpusť mi, vzal jsem si řádku mléčné čokolády.
Zítra část výpravy odpočívá a část jede plnou palbu. Má být nejteplejší den. Na kraťasy to nebude.
Krátce ze sportu: Barcelona vypadla s Chelsea a Real Madrid s Juventusem.

11.3.2005 pátek 150 (940)

Zataženo a mrholí i když dle španělského Zákopčaníka má být jasno a 17. Ani nevim jestli mi to vadí nebo ne. Odpočinek taky není špatnej a do odpoledne se to jistě vybere.

K snídani těstoviny s mákem. Docela jsem se musel do druhé půlky porce nutit. Tj. dobře.

V noci jsem prý údajně zdupal Pávise, že šel na malou. Ani nevím.

Čus Viki, jak se máš? Kolik jste asi tak dneska na šichtě dali? Řekl bych že tak 190 km? Co? To my s tátou Michalem dneska nic neděláme. Vůbec nic ti povídám, protože máme víc km než loni a příští tejden to budem sekat po dvoustovkách. Po odpočinku bude forma jak sviňa.

Je to tu řekl bych úplně jiný než loni, prostě tak všechno, loni jsme bydleli nahoře v menšim apartmánu s triatletkama a to voni ráno, když sme vstávali, už šli do bazénu, tak sme měli klid. Trénovali jsme skoro furt ve dvou. Párkrát jsme se chytli grupe z Brna, a taky s nima jezdil Jirka Říha.Teď nás tu každej honí, hlavně na kole!!!! Jinak je tu pohoda až na to, když tě někdo zjebe že se jdeš v noci vyčurat…
Máme my cyklisti to ale stresy. Kolik dneska najedu? Chytne mě hlaďák? Budu mít víc km, než ostatní? Kolik vlastně budu mít celkem km? Budu mít pak formu? Hlavně ať na mě ňákej muribundus nepadne!! Vydrží šlapat i moje kolečko? Opálím si alespoň trochu nohy?

Myslíš, že když jede fotbalista na soustředko, honí se mu hlavou podobná témata? Asi ne, spíš si říká, doufám, že dneska budu běhat max. tak půl hoďky a hurá do vířivky, na masáž a na večeři. ©Pávis

Zatím nejhorší počasí. I jsme zmokli. Kola zašpinili. Ale přesto 150 natočili. Najetí pod Sant Hilari se stěhovákama v 5-ti do čím dál větší vody. Kraťas se odpojil a pokračoval méně pohodlnou zkratkou, my stále na Hilari. Ale po 200 m, otočka a zpátky do světla a sucha. Sorry Luboši. Stráda podél pobřeží je jedno město vedle druhého. Rovná pěkná silnice, velmi silný provoz a pravidelně prokládano kruhovejma křižovatkami a na jedné z nich …. Valíme ke 40-ce, vítr v zádech a 2 ks plechovejch bestií v protisměru se rozhodli nejet rovně. Já na špici, vidim, přibržďuji, Šuplík za mnou mě kopíruje, Jirka Říha taky ale chvilková nepozornost Ády a pád. Ještě za ním žádný auto nebylo. Na kole vyrvanéj drát vepředu ale jinak byl dobrej a asi po 2 pikosekundach zase s úsměvem a dobrou náladou. Ho obdivuju. Dobrá povaha. Pokračoval dál. Ještě chvíli ve městě a pak odbočka a stoupání. Nahoře malej buf a sjezd zpátky na přímořskou magistrálu ve městě Arenys. Posledních 200 m místo asfaltu hladky cementový potěr a jelikož zase vlhlo tak přede mnou hodil záda Michal Šupol. Škoda žádna. Krom otřeseného mladého organismu. 8-) Já byl tak otřesen tím pohledem, takže celej ten úsek po cementu jel s jednou nohou vyklapou. Zpátky zase po „národní“ podél vody a s dojetím s 2-ma našincema, kteří se dnes loučili – zítra mažou dom. My ještě týden. Jsem rád a zároveň se těším dom.

Dneska byli kluci na webu – klub pro děti a muže středního věku tam nepouštěj 8-( – a dle předpovědi až přijedem má být +16. To je fajn. Konečně.

Večer „kino nočné“ – Vanilkové nebe. Já ne. S Ádou špacír do kopce nad chalupu. Kopec nad Lloretem je obšancovanej parcelami a domy. Vesměs pěknými. V prudkém svahu a s parádním výhledem. V málokteré se ale svítí. Když jsme přišli, film ještě běžel. Dlouhý a těžký. Ale vypadal dobře. Je na indexu.

Na čtení se nemůžu soustředit, proto žádný úryvek. Buď jsem zapomněl číst a nebo prostředí nesvědčí.
Ve španělské TV běží na všech programech od rána vzpomínkové tryzny za loňský atentát v Madridu

12.3.2005 sobota 160 (1100)

Jirka Říha a Karel šli na disko. Návrat v 3,30 a budík stejně jako ostatní. Vydržej.

Jsme tu už týden. Žádná hádka, žádna rvačka. Venku se děla zase krásně. I když nohy bolí jako čert, docela se těším. Zatím našlapáno 940 km. Z 2-outisícového plánu zbývá ještě 1060. Zdá se mi, že tukový obal se nepatrně zužil. Žíla ve slabinach je malilinko vidět. Musí být vystoupla. Pak bude „Topforma“. Na váhu raděj nelezu. Jdu se připravit na švih.

Už mě to psaní moc neba. Tak v bodech:
– Michal vyměnil Karlovi špalíky, avšak ty nesprávný – funkční
– zdržení na startu (Batis prasklej drát)
– na 45 km jsem zjistil, že mám probržděnej zadní ráfek, takže otočka a langsam domu
– po cestě focení. Už mě taky moc neba. Zítra aparát neberu.
– Doma ve 14. Výměna zadního kola. Pytel kolínek uvařen a 1/3 zlikvidována s kečupem. Zbytek na zítřek v lednici.
– V 15 se vrátil Bátis, že máma Ondra posla domu kvuli přednímu plášti. Chvíli před ním Kraťas kerej startoval s náskokem a byl dojet až na 80 km.
– Zpráva od Váši: na republice v dlouhých 3 km za 47,20. První za 42.
– V 16 výjezd sólo směr Colóna – dnešek zarovnán na 160, ale vše v odpočinkovém tempu.
– Hlavní část pelotonu už doma. Asi 160 natočili.
– Moc hezkej den co se počása týče. Asi nejlepší.
– Holba nohou.


One thought on “Jarní soustředění 2005: Lloret de Mar @ Spain”

  • Ondra Pávis napsal/a:

    Zdravim vsechny!!
    Tímto dodatečně děkuji Wickeymu za příkladné vedení deníčku. Jen bych vám chtěl říct, že soustředko v Lloretu bylo super a doplnil bych Wickeyho deníček o naší kompletní sestavu:
    Skupina A (triatletky): Tom Báča, Honza Kovalovský, Vláda Malý a Pejsars brothers.
    Skupina B: Wickey, Jindra biker, Báťa Michal + Karel, Já
    Skupina C: (Severočeši): Stěhovák Michal Šupol, Kulturista Peta Zelí Adamec, Jiří Říha, Luboš …
    Děleno dle osazení automobilů.
    Mějte se všicí!!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>