Jarní soustředění 2005: Lloret de Mar @ Spain

13.3.2005 neděle 253 (1350)

Doutníček před zahájením sezóny...253 km –já, Ondra, Batis, Šupl, Áda, Jirka – spousta cyklistů hobíků ve skupinkách se stejnými dresy i osaměle – 0,00 – 1145 m n.m. (sedlo Coll Formic) – slabá snídaně – od prvního km to nepovažuju za dobrej nápad – ani mi do řeči nebylo, zdá se mi že všechno jsme si již řekli (ostatní ne) – na Coll Formic jsem poslední 1/3 jel sám a poslední – v dlouhým neosvětleným tunelu mě Batis dupal, že jedu moc uprostřed … bych ho chtěl vidět kdyby mu nasadili svářečský brejle se dvěma dioptriemi – na 120 km v protisměru Pejskaři – na 150 km v Gironě bufet i benzinky – za Gironou zase nepříjemný kopec – Áda nezavřu hubu, pořád v dobrém rozmaru – dojezd „motorkami“ – už se stmívalo – skoro 9,5 hodiny práce – na špici minimálně – 84 kg moje váha po dojetí – po cestě 2 muesli tyče, 2 odřezky Manga, Carbošnek, krajíc se sýrem, jabko, cca. 2 litry – ke konci mne pobolívalo koleno a tahaly achilovky – doufám že už letos nic delšího nepojedu – plusem bylo vynikající počasí – k večeři 2 talíře těstovin – Radek Fishi zdraví z Horníkova. Konec.

14.3.2005 pondělí 60 (1410)

Krokáda 60-ti kilometrová (Ondra s Michalem a Karlem jeli do Decathlonu. Budou mít přes 110). Po té včerejší palbě zasloužená. K talířek těstovin s kečupem a druhej s mákem a 3 myslityče navrch. Do 15 polední klid a pak vycházka. Do obuvnictví přes celý Loret. Tam fšak až od 17 open, takže šourem přes město zpět dom. V potravinách 2 bagetky. Jedna do mě zahučela se sýrem a 1-ka druhé s jamem. Batki s Ondrou už doma a šli na véču do hotelu za 9,50 s neomezeným množstvím zkonzumovaného jídla. Dostali foťák a taxe těšíme co přinesou….v kapsách. 8-) Bane, ve foťáku.

V Loretu je stále poměrně ruch. Spousta lidí, spousta aut. Si nedokážu představit jak to tady vypadá v létě. To musí být pěkný babylón. Nevím, nevím jesi je tady pěkná dovolená?!

Kluci přivezli pěkné věci z Decathlonu: pláště, vesty pro segru (Ondra) a děvče (Michal), žabky na pláž, 3-áky. Chtěl jsem si kupit trekingbotky nebo nohávky, ale prdim na to. Zas tak nutně to nepotřebuju. Mám chuť na kokošku. Ještě že jsem si ji nekoupil. Áda tlačí od rána do hlavy jen jabka.

15.3. 2005 úterý

90 (1500) 1. fáze

Dnes se jede 2-fázově. Takže teď mám první půlku za sebou. Jsem docela v poho. Včerejší odpočinek prospěl. Jeli jsme na Barcelonu a asi na 35 km odbočili na chvilku do hor. Celá chasa až na Jindru a Karla, kteří si jeli svůj výlet. Sem zvedavej na Jindru až se vrátí. Ma naplánovány Coll Formic. Chtěl jsem si dát v kopcích po dni odpočinku něco na sílu. První kopec ale jeli v čele Ondra s Batistonem takže sem ponechal velkou až ve druhém. Něco jako z Bečova do Krásna. Docela jsem se snažil, od půlky jel špic a nahoře měl na tepáku 170. Nebylo to maximum, ale úsilí jsem vynaložil. Na kopci všichni pohromadě a to včetně Kraťase, což mě překvapilo. Je fakt, že to letošní soustředění nic na zvýšení sebevědomí. Ale beru to jako výhodu. Do závodu mě čeká ještě spousta práce. Je tu výrazně výkonnější a vyrovnanější sestava než loni. Když sem si takhle lehce dal v Istrii, taxem věděl, že jede se mnou akorát Tomík Eberl a Fishi. Tady by se mi podařilo odpárat leda Karla a Jidru, ale to se nepočítá, páč to jsou „plašáci“. Bez despektu a v tom nejlepším světle slova smyslu.

V Blanes (tj. cca. 7 km před domovem) píchnul Kraťas a sme jeli s Ondrou napřed do Aldi pač Kovy si tam kupil nějaký libový běžecký 3. Zajeli jsme i k Lidlu. V Lidlu i Aldi jiné zboží než v bundes či u nás velmi zřídka. Inu, globalizace.

Počasí stále přeje,o co nyní svítí méně slunko o to je tepleji. I když je tu na kolo ideálně, stále potkáváme borce – cyklisty, kteří jsou zachumlaní v dlouhých a přes celý obličej mají šálu. Škoda, že se mi to ještě nepodařilo vyfotit.

100 (1600) 2.fáze

No to mi udělal Áda a počasí pěkné odpoledne. Vyrazili jsme v 6-ti bez Kraťase. Počasí skoro svádělo ke stažení nákolenek. Tossa a „motorky“ a z nich stoupání na Sant Grau. Tentoqrat jsem jel defenzivně, mladíci mě nepustili ke slovu, ale chvílema i 174 a když viděl že Zelíčko ztráci hnedle se mi jelo líp. To jaxi se mnou vytřel to nedělní sedlo bylo hnusny. 8-) No na „bednu“ to tady už asi nebude protože přede mnou Jirka, Ondra, Batis i Michal Šupl. A to dost výrazně.

Sjezd k Gironě, rovinky a pak zase výstup nad Tossu ale to už jsem cítil, že nemám cukry. Tepofka 155 a já místo do pedálů šlapal do hoven. No naštěstí i Áda rezignoval, takže nám ti 4 cukli a sjeli jsme je až v Tosse. Zbytek domu už v klidu. Zelí zase vtipkoval a tak to uteklo. Za odměnu jsem si naložil 1 pytle nudlí s mákem.
Binec už ani nevnímám. A teď došlo i na optimistu Ádu protože si hadry do pračky a když se to vypralo tak mu to někdo vyndal na podlahu. Se asi 2 pikosekundy čertil. Jsem s nim. Má pravdu. 8-)

16.3.2005 180 (1780)

Během dnešního tréninku se nic zvláštního nestalo. Počasí si opět udělalo osobák takže jsme jeli v kraťákách. Jen tedy já a Michal Šupol. Začátek tedy v mlze, nicméně asi na 50-tém se mhy rozestoupily. Hlavně začátek mne nebavil a chtěl jsem to otočit s Kraťasem, který bral navrátila na 75, ale jaxem stáhl ty kolenky tak mi to bavit začlo a dojel jsem to celý. I když u volantu jsem byl zase minimálně. Ondra s Batisem hamounili a dali si o 20 víc.

Po dojezdu studená sprcha (došla bonbóna, ale to mi neva když je venku na opalování), skoro 2 hodiny slunění na dvorku, 4 mrkve, focení špičkového triatlonisty a hlavně duatlonisty, české naděje (to jsem ještě netušil, že večer přinese pěkně sprosté pohledy) Vládi Malého s Karlových Var a následně výlet do Blanes. Cyklokrám, pěkné a kvalitní zboží kupříkladu rám Carrera z papundeklu za bezmála 2000 španělských Eur. Pak místní Pennymarket. Diu. A po dojezdu jsem se sprasil 2-ma čokoládami, 2 plechovkama španělského bieru a talířem těstovin – hovado bez vůle. Ale mám aspoň chuť do zítřejšího švihu. Má se jet sedlo 1140 a nebo hora 1700. Tak vysoko jsem s kolem ještě nebyl. No teď se to domlouvá s triatlonistama (čti: úchylkové, co jezdí na kole v plavkách). Bude to asi jediný společný švih s nimi.
Trochu mi pobolívá koleno.


One thought on “Jarní soustředění 2005: Lloret de Mar @ Spain”

  • Ondra Pávis napsal/a:

    Zdravim vsechny!!
    Tímto dodatečně děkuji Wickeymu za příkladné vedení deníčku. Jen bych vám chtěl říct, že soustředko v Lloretu bylo super a doplnil bych Wickeyho deníček o naší kompletní sestavu:
    Skupina A (triatletky): Tom Báča, Honza Kovalovský, Vláda Malý a Pejsars brothers.
    Skupina B: Wickey, Jindra biker, Báťa Michal + Karel, Já
    Skupina C: (Severočeši): Stěhovák Michal Šupol, Kulturista Peta Zelí Adamec, Jiří Říha, Luboš …
    Děleno dle osazení automobilů.
    Mějte se všicí!!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>